Kuracie stehná v medovo–pivnej marináde

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené a umyté kuracie stehná z vnútornej strany narežeme popri kostiach. Z medu, piva, olivového oleja a grilovacích byliniek pripravíme marinádu, do ktorej vložíme osolené kuracie stehná. Marinujeme asi hodinu. Z majonézy, kyslej smotany, horčice, citrónovej šťavy, soli a korenia vyšľaháme v miske omáčku.
  2. 2. potierame marinádou. Grilujeme 8–10 minút z každej strany. Pootočíme, aby vznikla mriežka. Počas grilovania kuracích stehien pripravíme šalát.
  3. Rukolu prepláchneme, vložíme do misy, ochutíme olivovým olejom, soľou a čerstvým mletým korením a octom bianco balsamico, zľahka premiešame. Na rozpálenom grile opečieme umyté cherry paradajky. Po ugrilovaní ich pridáme do šalátu.