Kuracie stehná pečené na brokolicovo-hubovej plnke

anina6 - fotkaanina6, 2. marca 2014
Kuracie stehná pečené na brokolicovo-hubovej plnke
Foto: anina6

Pôvodne som chcela robiť stehná pečené na kyslej kapuste, ale keďže včera som robila halušky s kyslou kapustou, volila som trochu inú verziu dnešného Zobraziť celý popisPôvodne som chcela robiť stehná pečené na kyslej kapuste, ale keďže včera som robila halušky s kyslou kapustou, volila som trochu inú verziu dnešného obeda. V mrazáku som mala ešte huby a brokolicu, tak som si trochu zaexperimentovala a výsledok bol veľmi dobrý. Aspoň podľa pochvalného uznania mojej polovičky. Tak nech sa páči, možno vás môj recept osloví.

20 minút
príprava
60-70 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
3 plátky
2 PL
Na posypanie stehien:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku a to nasledovne: Na olivovom oleji si speníme cibuľu a k nej pridáme huby prepláchnuté teplou vodou. Osolíme, okoreníme a pridáme k nim mletú rascu. Miešame a poriadne ich opražíme, na koniec k ním pridáme obvarenú brokolicu, nakrájanú na menšie kúsky. Necháme trochu vychladnúť.

  2. 2

    V druhej miske si namočíme 3 plátky celozrného chlebíka, vyžmýkame a spojíme s vychladnutou brokolicovo-hubovou zmesou. Pridáme 1 vajíčko,ovsené vločky a všetko poriadne premiešame, aby sa nám pekne všetko spojilo. Nakoniec už len okoreníme, podľa chuti.

  3. 3

    Takto pripravenú plnku vložíme do vymastenej formy, ja používam misku z jenskeho skla, ktorú pokvapkám olivovým olejom. Na plnku už len naukladám kuracie stehná, ktoré si osolím, posypem červenou sladkou paprikou, mletým čiernym korením a na záver pridám sezamové semiačka. Môžme ešte kvapnúť trochu olivového oleja na každé stehno. Keďže nemám vrchnák k tejto miske, prikryjem všetko alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  4. 4

    Pečieme na 190 stupňoch zakryté asi 50 minút, potom alobal zložím a zapekám už len vrch, prepla som si na horný ohrev rúru a piekla som ešte 15 minút. Ako prílohu som podávala zemiakové pyré a vynikajúci mrkvovo-jablčlkový šalát s posekanými orieškami a kúskami pomaranča. Poviem vám, môj experiment sa vydaril a chutilo vynikajúco.

Diskusia k receptu

mariamka
brokolica s hubami, to by ma nenapadlo, velmi zaujimava plnka, verim ze by nam chutila, kuriatko plus pyre a zdravy salat, co dodat?? :)) 5*
anina6
dievčatá ďakujem za milé komentáre a vaše ohodnotenie. brokolicovo-hubová plnka mala u nás premiéru, a určite ju budem robiť častejšie. tak pekný večer vám.
eviana
@anina6 , toto by mi veľmi chutilo... robievam na haruli, ale na brokolicovo-hubovej plnke som ešte neskúšala, super si to vymyslela :) 5*
jerica
@anina6 , to by som sa nechala pozvať k stolu :-) krásne upečené stehienko :-)
marika21
Anina6 veľmi sa mi to páči. Bývaš na druhom konci ako ja, keď to tak rozvoniavalo, tak zablúdiť k tebe. Určite vyskúšam. *****
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tento tvoj recept som objavila až dnes a veľmi ma zaujala plnka, ktorú určite budem skúšať. Páči sa mi tvoj recept.
anina6
milá @Dr určite budeš spokojná s touto plnkou, je ozaj vynikajúca. prajem krásny deň a díky za nahliadnutie do môjho receptu. potom sa ozvi ako chutilo.