Kuracie stehná na sušených dubákoch fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. septembra 2016

Dnešný obed som robila z kuracích stehien. Skvelú chuť im dodali sušené dubáky.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
80 g (domáca)
1 ks
1 strúčik
1/4 ČL
podľa chuti
1 PL
1 PL
hrsť
200 ml
1 PL

Online leták

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som umyla, osušila a prekrojila na polovice.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rajnice som dala nakrájanú slaninu a nechala, nech sa vytopí tuk a potom som pridala nakrájanú cibuľu. Všetko som nechala spolu opiecť.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som kuracie stehná a nechala som ich asi 10 min. opekať spolu.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridala červenú mletú papriku, horčicu a paprikovú pomazánku.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso som osolila, okorenila.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Nechala som uvariť do mäkka. Počas dusenia som pridala v poslednej fáze i cesnak.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K uvarenému mäsu som pridala v troške vode rozmiešanú hrubú múku a dubáky a všetko som nechala prejsť varom.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové jedlo.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Počas prípravy kuracích stehien som si pripravila i prílohu ryžu. Jedlo som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.

    Kuracie stehná na sušených dubákoch (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jack
Robíš neskutočné chute.Fajný obedík.
sracz
Nádherný "buzár", @izabella929 milá a najviac sa mi páči, že sme sa trafili práve do kuracinky! Príjemný weekend aj u Vás s Tvojimi!
mesiar50
Veľmi pekne a chutne pripravená kuracinka.
☆♡☆♡☆♡☆♡☆
veronikkka
Milá @ izka , další krásny receptík od Teba :-)
kuracinku milujeme, dubákmi sme už zásobení na celý rok, lebo dubáky sú u nás Number one. dnes bude kuracinka od @ sracz. čoskoro príde na rad táto Tvoja úžasná dobrota, za ktorú Ti posielam plný počet * , recept je už uložený medzi obľúbenými a dakujem Ti zaň!
chica114
Mnam tak toto muselo chutit určite výýýborne dala by som si hned! Kuracinku milujeme!! dávam 5* a K.K :-D
nintu
Prosim vas to ma byt hruba muka?? Nie hladka?
Dakujem
izabella929
@nintu , áno použila som ju skúšobne prvý krát a bola som prekvapená, že je omnoho lepšia než hladká. nie je tam preklep, je to v poriadku.-)ide skutočne o hrubú múku...
zifi
@Izabella929 nie je mi jasne, ze po zahusteni pridat za hrst susenych hribov... Netreba ich namocit, alebo povarit s vyvarom?
1x radox1
izabella929
@zifi , samozrejme dubáky som močila v teplej vode pred tým než som ich chcela pridať k mäsu,,,súčasne som zahustila i pridala dubáky...zahustené jedlo sa musí chvíľku povariť, čo stačí dubákom na to, aby sa povarili tiež..sušené dubáky nepotrebujú dlhé varenie, ich chuť je výraznejšia takto, ako keby sa varili spolu s mäsom, čo nevidím na to dôvod.