Kuracie stehienka so smotanovou omáčkou fotorecept
Dnes sme mali tento vynikajúci obed.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 250 ml (10 %) |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
| (alebo masť) |
|
| Na zahustenie: | |
| 4 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme olej alebo masť. Pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak, spolu osmažíme.
-
2
Na to poukladáme očistené horné kuracie stehná (ja som ich pokrájala na menšie kúsky, my to máme tak radi). Pridáme čierne mleté korenie, sladkú papriku, mletú rascu, majorán a soľ.
-
3
Zamiešame a necháme zakryté dusiť 10 minút.
-
4
Pridáme vodu a dusíme pod pokrievkou ďalších 35 minút.
-
5
Keď je mäso mäkké, tak ho zahustíme. Do menšej nádoby dáme múku s vodou, rozmiešame, aby neboli hrčky a vlejeme do hrnca k mäsu a chvíľu povaríme. Potom vlejeme smotanu na varenie a za stáleho miešania chvíľku povaríme.
-
6
A máme navarené.
-
7
Podávame s knedľou. V pozadí sú rožteky ochutené škoricou , ktoré som tiež upiekla.









Diskusia k receptu