Kuracie soté so slovenskou ryžou fotorecept

bogar - fotkabogar, 9. decembra 2012
Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept)
Foto: bogar

nedeľný obedík....podľa môjho nápadu :D

6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
200 g
2 strúčiky
1 PL
1 PL
300 g
podľa potreby
 (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    na panvicu som si pripravila cibuľku a maslo...

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    spolu som to orestovala do penista ...

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som nakrájanú salámu na drobno....

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kukuricu.....

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a kyslé uhorky, všetko som spolu sprudka orestovala....

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridala som kuracie prsia nakrájané na rezance ... a nechala som mäso obelieť...

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    keď sa zatiahlo pridala som kečup , horčicu, vegetu, červenú papriku, čierne korenie... spolu som to orestovala a podliala vodou... prikryla som to a nechala podusiť...

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na konci som to zahustila múkou rozrobenou vo vode, alebo môžete použiť aj solamyl...

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    v hrnci som na masle orestovala cibuľu nakrájanú na jemno , popražila ju a pridala slovenskú ryžu...

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    prudko som ju opražila kým jemne nezhnedla....

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    zaliala som ju teplou vodou a pridala som vegetu,

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    prikryla som a nechala ju dusiť až kým sa voda neodparila skoro úplne...

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ochutnala som ju a keď bola mäkká zliala som zvyšnú vodu a jemne premyla ...

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    a takto nejako vyzeral dnešný môj výtvor... dobrú chuť....

    Kuracie soté so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

jahodka6064
no teda to nevyzerá dobre, prezentácia jedla otras všetko na jednej kope, posobí to nevkusne a samotné jedlo nevyzerá vábne , škoda :(
violetacamorova
Mam rada sote a ty si pripravila velmi peknu kombinaciu chuti a slovenska ryza je moja oblubena priloha. Vyskusam podla teba.
bogar
@jahodka6064 , ked sa nepaci nekomentovat... @radox1 dajaky váš recept????ked uz sa viete navazat??? ako nekomentujem skoda slov....a za prijemne komentare velmi pekne dakujem :-* :-*
ewulienocka1
nadherny recept :) a nenechajte sa odradit hlupymi ludmi nech zacnu kritizovat seba az potom inych pekne to mate :)
baculata
Je mi luto negatívnych reakcií, na rcp vidím snahu autorky, každý má to svoje oblubené soté, všetci ho robíme, len s roznymi obmenami, ja som si ho osobne prešla so zaujom, ako ho robia tí druhí. Zaujalo ma ako @jahodka6064 pripravuje slov.ryzu.
bogar
dakujem krasne za mile komentariky ktore vedia vzdy potesit :) krasny den vsetkym :)
bogar
hej no a ma napadlo, este ku komentaru jednemu ja niesom v mastershefovi aledoma a varim pre seba nie pre telku a porotu...takze neviem na co sa tu hrame :D
1x bembo
duschko
Slov. ryzu robim trosku inak. Zaujimavy sposob. Co sa tyka tej prezentacie len tolko, ze ked budes varit dalsich 20rokov, tak to na tanieri bude o niecom inom, ako sa dnes zvykne hovorit. Pozri si prezentacie "radoxa" a bude to jasne. Tie fotky su celkom pekne a verim, ze zacinajuce kucharky ked sa budu drzat tvojho receptu, tak to sote uvaria chutne a jedle.
nanci
Chcela by som vidiet ,ako serviruju jedla ti,ktori to okomentovali ako nevkusne.Urcite si pripravia rozne instrumenty predtym ako idu servirovat,kasu natieraju na tanier pierkom,na maso a ryzu pouzivaju formicky a rozne nadobky, vsak?To by sme museli mat doma vybavu ako v profi kuchyni,ja nehovorim,ze sa to nedalo krajsie,ale tu sa nehodnoti prezentacia na tanieri....Vy mudrajkovia,ukazte svoje recepty a takto nafotene,ako to mala dotycna,podla mna vie varit,sice mozno nie ako mastersef,ale doma im to urcite chuti.
1x bembo
mirop
vy vazne nevidite jak to vypada? ved sa na to lepsi pozrite, akoby to uz niekto jedol predtym.... okrem toho urobit majdu z kecupu, horcice, vegety a muky... to snad nieje nic na prezentovanie
duschko
"radox", neviem, co mas proti starym receptom. Halusky sa varia starocia a chutia mnohym ludom. Paci sa mi, ze osoba pod tymto menom je na vareche cca mesiac, bez udania pohlavia, popripade veku a miesta, bez receptu, ale hned sa prezentuje tak, ako sa prezentuje. Pripomina mi to neuspesnych politikov, len aby sa za kazdu cenu zviditelnili.
radox1
co ma tato gebuzina spolocne s haluskami.kritizujem kombinaciu surovin.k tym prsiam je pridanych 12! prisad.alebo doma zajedas varenu kukuricu s uhorkou a salamou?
tanrika
Chojte sa hadat niekam inam...ked sa niekomu nepaci nemusi reagovat,inym ludom sa to mozno paci.Ale upozornovat na seba tymto sposobom je ubohe...Kazdy ma pravo zverejnit tu ten recept ktorý on povazuje za dobry...Bogar nedaj sa...:)
1x bembo
bogar
dakujem @tanrika za mily koment, ale ja nebudem riesit niekoho problble komentare mna tesi ze sa to doma zjedlo a chutilo cize nic ine ma nezaujima... tesia ma mile komentiky.... ostatne nereagujem... lebo mudrejsi ustupi :)
1x daanoo
dannii
Mne sa tento recept velmi paci,je pripraveny jednoducho a hlavne,zje to aj moja dcerka,co je pre mna podstatne,tak negativne komentare treba ignorovat,este dnes ho idem pripravit :-)
schameka
Neviem čo všetci komentujete servírovanie. Mne ako začínajúcej kuchárke sa to veľmi hodí. Nepotrebujem slávnostné prestieranie, ale hladám chutné recepty. A tento ma zaujal, takže dnes ho skúsim :)
bellss
Mne ako študentke, ktorá nevarí veľmi často sa tento recept veľmi páči. Páčia sa mi sfotené a popísané jednotlivé kroky za sebou, pretože to je prehľadné a pre ľudí čo začínajú variť, je to takto jednoduchšie. Podľa receptu robím už druhý krát a som spokojná :) Prvý krát som zahusťovať nemusela a druhý krát som trošičku zahustila. Jedlo mi chutilo a určite sa k receptu viackrát vrátim :)
bogar
dakujem som velmi rada za mily komentar a este viac o to ze recept chuti a vydaril sa :)
diabambulka
Mne sa páči spracovanie receptu,aj kombinácia prečo nie,ja rada skúšam a experimentujem;-) z tých ľudí si nič nerob,ľudská závisť a keď niekto nevie ako na seba upozornit, robí to tak že kritizuje všetko a najčastejšie nepridajú radšej ani recept;-) ja chvalim spracovanie a kreativitu;-)
1x martau
leilana
ako mirop kukala som sa na vaše recepty a nemáte čo vyskakovat tie vaše "mazance" su akože lepšie? to je typicke druhych ponizovat a seba vyzdvihovat ale aj na varecha.sk? HANBITE SA ... Ja si toto veru dnes na nedelny obed dám a s radosťou! každy ma iny štýl ja by som zase nejedla tie vase chobotnice a sušené maso! fakt HANBA ako sa vedia dospely ludia správat a chlapy! ako ženy :(
bogar
veru tak dakujem krasne za mile komentiky ktore potesia a o tych co kritizuju .... pozrite sa na seba sami :P :) aj dnes sme mali tuto mnamku :) a veru chuti vsetkym ...
kukulienka71
@bogar ,vidím,že si sa fakt snažila aj s tým servírovaním,to mi vôbec nevadí,že to nie je supermoderný štýl šéfkuchárov.Chcela by som ti len poradiť toľko k surovinám,že ak použiješ veľa prísad-ochucovadiel,zvykneš si na to,pozakrývaš pravé pôvodné chute mäsa aj iných pokrmov(hlavne tou vegetou).Si mladá,časom na to prídeš,že ti bude všetko chutiť rovnako a ked niekde nebude vegeta,pridáš ju,lebo ti bude chýbať...Stratíš zmysel pre chuť,lebo ťa tie ochucovadlá otupia.To teraz hovorím úplne vážne,nielen tebe,aj iným.Prosím porozmýšľaj,skús uvariť bez ochucovadiel,daj bylinky,korenie,soľ,sem-tam hríby,inokedy zeleninu,podčiarkni pravú chuť a nie ju potlač.Neber to v zlom,pekný deň!
michaela2903
@bogar , tento recept som nedávno vyskúšala - potrebovala som nejaký chutný a hlavne rýchly obed, a musím povedať, že je to skvelé!!! :-) Jedlo mi chutilo a priateľ si ho nevedel vynachváliť. Takže ďakujem za inšpiráciu!!! .-)
hunor
minulú nedelu som spravil soté podla tohto receptu,nám to chutilo. Len som vynechal vegetu,ja také pánske huncutstvá do svojej kuchyni nepustím :)
bembo
mne sa tento recept páči,a radšej si dám takéto soté ako všelijaké luxusné jedlá,ktoré sú porciou ako pre mačku zdobené všeliakými ozdobami.veľmi pekne a inteligentne sa vyjadrila @kukulienka.ak niekto urobí chybu treba mu to v dobrom okritizovať a poradiť.gebuzinou sme nazývali občas nevydarené jedlá na vojne,tam kuchári,patrili väčšinou k najväčšej sebranke,ktorá sa vždy na vychádzke pobila,išla do basy,a potom museli variť záložáci.to už bolo jedlo úplne iné a dokonca aj chutné.
durexx
Aj ked foto je prekypene, odskušala som to a je to fakt mnamka. a upravit si to na tanier može už kazdy sam ako chce predsa :-) doporučujem :-)
nika21
Jeeej supeer moc dakujem za receptik :) Moj priatel ma od dnes ako som to navarila, nazval "pani kucharka" takze toto je obrovska pocta a vdaka tebe ;) Ja som namiesto vo vode vyslahala muku v smotane na varenie a tak som to urobila trosicka smotanove, my mame take radi :) pekny vecer
1x radox1
matoo25
Výborné recepty varím ich v podstate stále hosťom chutia a teším sa na ďalšie recepty od teba sú tip top.
1x bogar
bogar
@matoo25 (19.12.2019 15:56)

jeeej ďakujem pridám , a keďže som pn tak budem pridávať viac a snažiť sa , aby aj naďalej chutilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia