Kuracie s Fajitas korením a jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Z olivového oleja a ostatných surovín urobíme marinádu, vložíme do nej mäso a necháme odležať v chladničke do druhého dňa.
  2. Na olivovom oleji udusíme cibuľu.
  3. Pridáme mäso a sprudka opečieme z oboch strán. Podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
  4. Keď mäso zmäkne, vyberieme ho a odložíme na teplé miesto. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme vodu alebo vývar a ešte chvíľu povaríme. V miske rozmiešame biely jogurt s trochou múky a rozriedime vodou. Pomaly vlejeme do omáčky a necháme prejsť varom.
  5. Vložíme mäso a ešte chvíľu prehrejeme. Ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Môžeme podávať s ryžou alebo zemiakovou kašou.