Kuracie rolky s hubovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: havino

Jednoduchý obed, alebo večera.

60 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie mäso, mala som aj prsia, aj stehná, jasné, že kuracie, svoje mi zostali :-) narežeme na plátky posolíme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom, kto neuznáva, nedá, mám domáci, viem čo v ňom je a hlavne z paradajok čo aj chutia, ako paradajky, následne poukladáme plátky šunky, plátky syra, zatočíme do roliek, upevníme ihlicami, páratkami. Plniť sa dá podľa chuti. Neplnila som ničím špeciálnym, nech sa chute nebijú s hubami.
  2. Rolky opečieme na oleji z každej strany, preložíme do pekáča. Vo výpeku z mäsa osmažíme cibuľu a pridáme už vopred som mala namočené a predvarené sušené huby, vodu z nich nevylievame. Hubovú zmes ochutíme, mletou červenou paprikou, mletou rascou, štipkou kajenským korením, osolíme a zalejeme odloženou vodou z húb.
  3. Hubovou zmesou prelejeme rolky na pekáči, tak, aby mäso nebolo celé ponorené. Pridáme vetvičky tymiánu a ešte z vrchu pre farbu poprášime mletou červenou paprikou a mletou rascou. Pekáč prikryjeme a dáme piecť do rúry.
  4. Kým sa rúra vyhriala a piekla ubehlo asi 30 min. Z pekáča som šťavu zliala do kastróla, doliala smotanu, dala som polovicu z 2 dcl kelímku, chcela som zachovať hubovú chuť, čiže neriediť ju príliš, len zjemniť smotanou a zahustila no nech rovnou polievkovou lyžicou špaldovej múky. Po zahustení som pridala kúsok masla. Pre niekoho by obed bol hotový, po pridaní smotany, poprípade zredukovať omáčku, no len to by museli byť všetci a včas na obede. Takže to u nás nehrozí a každý musí mať dostatok šťavy na tanieri, nie riedkej vody, preto zahusťujem, či škrobom, či múkou, či zemiakom, podľa druhu jedla. Bohužiaľ, tak to u nás chodí. Nové móresy nehrozia. Do hotovej omáčky preložíme rolky, z ktorých medzi časom odstránime ihlice, necháme minútku, dve prevrieť, prehriať a môžme podávať.