Foto: sissi29
Nepoznám človeka ktorý by nemal rád rizoto. ;-)
porcií
Suroviny
|
|
2 ks |
|
2 šálky |
|
1 balenie, (hrášok, mrkva, kukurica atd) |
|
300 g |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
2 ČL |
|
na posypanie |
|
ako príloha |
|
Postup
-
1
Na oleji si opražíme cibuľku do zlatohneda, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko, zprudka opečieme, ochutíme vegetou, sladkou paprikou a necháme dusiť kým mäsko nie je skoro mäkké. Pridáme mrazenú zeleninku a dusíme kým zelenina nie je chrumkavá. Kto nemá rád chrumkavú zeleninu môže počkať kým zeleninka nie je mäkkučká. Potom odstavíme mäsko so zeleninou z plameňa. V druhom hrnci si znovu opražíme cibuľku na oleji do zlatohneda, pridáme 2 šálky umytej ryže a 3 a pol šálky vody. Ochutíme soľou, vegetou a znovu červenou paprikou. Necháme vodu zovrieť. Keď voda vrie asi 3 minútky, stíšime plameň na minimum a necháme ryžu dojsť pod pokrievkou. Hotové mäsko so zeleninou a ryžu zmiešame. Dochutíme soľou a čiernym korením. Servírujeme na tanieri posypané tvrdým nastrúhaným syrom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť.
ale u nás ho jedávam iba ja preto sa u nás vari len občas. Ja ho tiež robím podobne len ja nedávam mrazenú zeleninu len čerstvú je chutnejšia.Tak dobre to vypadá na tom tanieri (spravili ste mi chuť)že si idem spraviť rizoto aj ja.
Dík za inšpiráciu!
polomäkka. Pridám inú dostupnú zeleninu, hlavne musí byť rajčina ošúpaná a bez zrniečok, guľatú ryžu, l,5x toľko vody (vrátane tej, v ktorej sa močili huby) a naškrabkanú jednu kuraciu pečienku. Dusím v starej maďarskej kuchte. Nezlynčujte ma!
Kuracia pečienka na cibuľke mi nikdy nezostane lebo ju mám rad a všetku ju zožeriem :-)