Kuracie prsia so sušenými paradajkami a hríbovou omáčkou fotorecept
Foto: zuzanka1367
Po nedeľnej búrke znovu začali rásť hríby, tak si treba užiť kým sú čerstvé. Využila som mäsité hlávky hríbov na omáčku a zvyšok posušíme...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
2 dcl |
|
2-3 strúčiky |
|
1-3 ks (feferónka) |
|
|
|
|
|
Hríbová omáčka: | |
500 g |
|
(alebo olej) |
|
2 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Hlavičky hríbov nakrájame na kocky....
-
2
a dáme na masť (olej) dobre vysmažiť, aby sa odparila voda. Posolíme, pridáme rascu, korenie...takto pripravené si ich odložím bokom...
-
3
Kuracie prsia si nakrájame na kocky, zo sušených paradajok zlejeme olej a paradajky nakrájame na polovičky...olej z paradajok dáme na panvicu, pridáme nasekanú chilli papričku a cesnak, krátko opražíme...
-
4
Na horúci olej dáme sprudka orestovať kuracie prsia, necháme ich zatiahnuť, osolíme a okoreníme a opekáme ich do zlatista asi 5 minút...pridáme nakrájané sušené paradajky a už len chvíľu necháme prehriať. Vyberieme ich z panvice a prikryjeme aby nevyschli.
-
5
Udusené hríby vrátime na panvicu, pridáme pesto, trochu podlejeme vodou,posypeme petržlenovou vňaťou. necháme prevreť a podľa chuti ešte prisolíme a pokoreníme, Omáčka je hotová už len uvariť cestoviny podľa návodu...
-
6
Dobrú chuť prajem milovníkom hríbov...
Diskusia k receptu