Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 8. mája 2022
Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom (fotorecept)
Foto: siuuu

Mimoriadne chutné papaníčko, napriek tomu, že išlo o taký "recyklačný" recept typu čo chladnička dala.

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 kusy
130 g
7-10 listov
1 PL hustý
6-8 plátkov
1-2 PL
1-2 dl (33 % alebo 10 %)
20-30 g
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme a odrežeme malé časti, tak, aby sme dostali 4 pekné kúsky. Každý kúsok zvrchu v strede narežeme a vytvoríme kapsu (viď foto).

    Kuracie prsia plnené bryndzou a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a pokrájame na drobno. Bryndzu rozmiešame, ak je príliš tuhá, pridáme jogurt. Ochutíme zľahka soľou a korením, pridáme pokrájaný medvedí cesnak a dobre premiešame. Zmes rovnomerne rozdelíme do vytvorených otvorov v kuracích prsiach a zvrchu zarovnáme. Každý kus naplnených pŕs obalíme sušenou šunkou.

  3. 3

    Sprudka opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán na panvici. Potom prsia dopečieme v rúre vyhriatej na 180 °C ešte cca 15-20 minút, v závislosti od hrúbky mäsa.

  4. 4

    Po upečení som mäso vybrala z panvice, do výpeku som pridala maslo a ešte kúsok bryndze, nechala som rozpustiť a postupne som pridávala smotanu - toľko, aby bola konzistencia omáčky tak akurát, po prevarení. Podávame s prílohou podľa chuti - ja som tentoraz podávala s ryžou.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Recykláty jsou velké pole neorané a může vzniknout neotřelá dobrota. Tento receptík se povedl, včetně fotečky!
sracz
Ciao_ko @ Siuuu vážená, milá a šikovná. Už od nepamäti "špízujem" Tvoje recepty, spravidla (i často) ich kopírujem! ... a neľutujem! Aj tento dnešný je hodný nasledovania, lebo, "vipatra i je, bars šmačny, čuzgaci a v papuľke bistovňe šľupči". Krásne Ti to varí a i naďalej sa teším na Tvoje "prudko jedlé" aktivity. Maj len a iba krásne dni, plné pohody, lásky a obdivov.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha