Foto: finczi
Je horúce počasie a zíde sa ľahký, ale sýty obed. Varím to rada, lebo je to rýchle a nezaťaží žalúdok. Aspoň môj nie...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
3-4 ks |
|
hrsť (zmes) |
|
2-4 PL (olej) |
|
menšia |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
3 ČL zhruba |
|
7 dcl asi |
|
alebo iná príloha |
|
Postup
-
1
Pokrájam si menšiu cibuľu na drobno, osmažím do sklovita na masti /vy podľa svojho výberu/, pridám červenú mletú papriku, pomiešam a priložím na kocky pokrájané kuracie prsia /samozrejme po predošlom upravení ako umytie, očistenie od blaniek a tukových bielych čiastočiek/. Premiešam, osolím a dusím, kým mi vedľa vrie voda /asi 7 dcl/, premiešam pár ráz, podlejem vriacou vodou, pridám mrkvu porezanú na kolieska /alebo inak-ako chcem/, pridám asi hrsť, dve mrazenej zmesi zeleniny ako napr.hrášok s kukuricou a pod., znova premiešam a dusím do polomäkka. Pridám petržlenovú vňať. Pripravím si zátrepku z hladkej múky a vody, ktorú dôkladne vymiešam a vlejem do jedla cez sitko, aby sa mi netvorili hrudky /istota je istota/. Dovarím, dochutím soľou, ak treba a peprom. Podávam s ryžou natural, alebo bielou ryžou. Chutné je to aj s cestovinami, napr.kolienkami. Niekedy to varím len s hráškom a doma tomu vravíme prsíčka na hrášku. Zátrepku je možné robiť aj so smotanou namiesto vody, ale to je potom menej diétne. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu