Kuracie prsia na provensalskom korení

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a potom asi pol hrste provensalského korenia (zmes aromatických bylín). Zamiešame a asi pol minúty opražíme. Potom k tomu pridáme nakrájané prsia, restujeme, a keď sú na povrchu upečené, zalejeme trochou vody.
  2. Na slabšom ohni dusíme ešte asi 20 minút – kým nie sú hotové. Podľa fantázie môžeme počas dusenia pridať čierne, grilovacie, karí, čili alebo iné korenie, trošku horčice alebo ešte pridať provensalskú zmes.
  3. Pri dusení nám vznikne veľmi chutná šťava, ktorú potom použijeme na poliatie zemiakov alebo ryže.