Kuracie prsia na provensalskom korení
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a potom
asi pol hrste provensalského korenia (zmes aromatických bylín). Zamiešame a asi pol minúty opražíme. Potom
k tomu pridáme nakrájané prsia, restujeme, a keď sú na povrchu upečené, zalejeme trochou vody.
- Na slabšom ohni dusíme ešte asi 20 minút – kým nie sú hotové. Podľa fantázie môžeme počas dusenia pridať čierne, grilovacie, karí, čili alebo iné korenie, trošku horčice alebo ešte pridať provensalskú zmes.
- Pri dusení nám vznikne veľmi chutná šťava, ktorú potom použijeme na poliatie zemiakov alebo ryže.
|