Kuracie prsia na prírodno s vínovou šafranovou omáčkou wine blanc (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Kuracie prsia na prírodno je klasický recept, ktorý sa dá obmieňať s rôznymi omáčkami.
Tentoraz som spravila šafránovú omáčku z bieleho vína. Veľmi chutná a efektná aj na
slávnostnú tabuľu.
4 porcie |
15 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Upravím si kuracie prsné rezne, okorením čerstvo mletým čirenym korením
- a prudko opražím na rozohriatom oleji.
- Na panvici okorením mäso aj z druhej strany. Obrátim a opekám do zatiahnutia aj druhú stranu. Zatiahnuté mäso osolím hrubozrnnou soľou.
- Podlejem kvapkou bieleho vína, ktoré nechám vydusiť. Ak sú rezne hrubšie, môžu sa podliať vývarom alebo teplou vodou a nechať ešte trochu podusiť. Podľa toho, kto má ako mäso rád.
- Na wine blanc (vínovú šafránovú omáčku) si dám do kastróla variť 2,5 dcl bieleho vína. Pridám strúčik cesnaku,
- pridám štipku soli, mleté čierne korenie a privediem do varu. Pridám jeden sáčok sušeného šafranu.
- Víno redukujem asi na polovicu (aj viac). Odstavím z ohňa, vyberiem cesnak,
- a za stáleho miešania pridám maslo.
- Vytvorí sa krásna hladká omáčka. Podľa potreby dochutím.
- Omáčku po vychladnutí môžeme mierne ohriať, nevariť! U nás bola príloha zemiaková kaša a kapustový šalát.