Kuracie prsia na prírodno s vínovou šafranovou omáčkou wine blanc (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Kuracie prsia na prírodno je klasický recept, ktorý sa dá obmieňať s rôznymi omáčkami. Tentoraz som spravila šafránovú omáčku z bieleho vína. Veľmi chutná a efektná aj na slávnostnú tabuľu.

4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Upravím si kuracie prsné rezne, okorením čerstvo mletým čirenym korením
  2. a prudko opražím na rozohriatom oleji.
  3. Na panvici okorením mäso aj z druhej strany. Obrátim a opekám do zatiahnutia aj druhú stranu. Zatiahnuté mäso osolím hrubozrnnou soľou.
  4. Podlejem kvapkou bieleho vína, ktoré nechám vydusiť. Ak sú rezne hrubšie, môžu sa podliať vývarom alebo teplou vodou a nechať ešte trochu podusiť. Podľa toho, kto má ako mäso rád.
  5. Na wine blanc (vínovú šafránovú omáčku) si dám do kastróla variť 2,5 dcl bieleho vína. Pridám strúčik cesnaku,
  6. pridám štipku soli, mleté čierne korenie a privediem do varu. Pridám jeden sáčok sušeného šafranu.
  7. Víno redukujem asi na polovicu (aj viac). Odstavím z ohňa, vyberiem cesnak,
  8. a za stáleho miešania pridám maslo.
  9. Vytvorí sa krásna hladká omáčka. Podľa potreby dochutím.
  10. Omáčku po vychladnutí môžeme mierne ohriať, nevariť! U nás bola príloha zemiaková kaša a kapustový šalát.