Kuracie prsia na chrumkavej zelenine

Autor receptu: martinis

Šťavnaté kuracie prsia opečené na troche čili oleja ochutené provensálskou zmesou byliniek, podávané na chrumkavej koreňovej zelenine a s varenými zemiakmi :)

1
porcia
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Radosť toto jedlo pripravovať - všetko je rýchle, voňavé, rozpálené a plné chutí, tak ako to mám rád. Mäsko je šťavnaté, zelenina chrumkavá a zemiaky sa rozplývajú na jazyku - príjemné prekvapenie pre blízkych či priateľov ;)
  2. Prsia umyjeme a nakrájame na stredne veľké plátky. Z oboch strán potrieme lyžicou čili olivového oleja, osolíme, okoreníme a posypeme provensálskou zmesou byliniek. Tá je jednou z mojic najobľúbenejších zmesí, dodá všetkým druhom mäsa, no i bezmäsitým jedlám báječnú vôňu a zaujímavú chuť ;)
  3. Na panvici rozohrejeme zvyšnú lyžicu čili oleja a mäso na ňom chvíľu prudko opekáme z oboch strán, potom podlejeme troškou vodu a necháme dusiť.
  4. Medzitým si očistíme zemiaky aj zeleninu. Zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vriacej vody na 15 minút, čím získame čas na prípravu sviežej zeleniny pod mäso.
  5. Cibuľu pokrájame nadrobno, mrkvu a paštrnák pokrájame na kolieska (ak je paštrnák veľký, tak na pol či štvrťkolieska) a bielu redkvičku na štvrťkolieska. Všetko v mise premiešame, osolíme a dáme na horúci olej, chvíľu opekáme, potom trošku podlejeme a zmiernime plameň a pár minút dusíme. 5 postačí.
  6. Pred dokončením zeleninu posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme zopár kvapkami citrónovej šťavy, ktorá to správne "nakopne" :) Zemiaky scedíme, dosolíme a naservírujeme na tanier, kde ich ozdobíme ešte zopár lístkami čerstvej petržlenovej vňate.
  7. Na zvyšok taniera uložíme zeleninu, na ktorú pokladáme plátky mäsa. Obložíme trochou miešaného šalátu a večera je pripravená raz dva. Mäso je pružné a na priereze krásne biele, zemiaky jednoduché a veľmi jemné a zelenina sladkastá, no zároveň vyvážená citrónovou šťavou. To je dobrota ! :O)