Kuracie plnené stehno so šunkovo-špenátovou rolkou (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Konečne som zohnala čerstvý špenát, tak som si mohla urobiť túto dobrotu. Kľudne to môže byť aj slávnostné jedlo pri rôznych príležitostiach, alebo keď sa chcete predviesť návšteve.

3
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny k vareniu.
  2. A ideme na to. Najprv si prichystáme špenátovo-šunkové rolky tak, že do šunky dáme lístky baby-špenátu a vytvoríme z nich rolky.
  3. Horné časti stehien opatrne vykostíme a do každej vložíme rolku. Opatríme pevne ihlicou, aby nám pekne plnka držala. Posolíme a okoreníme.
  4. Stehná opečieme na masle, do ktorého pridáme trošku oleja,aby nám nehorelo. Preložíme do pekáča aj spolu s výpekom,ešte posypeme provensálskym korením a celou rascou. Mierne podlejeme teplou vodou a pečieme zakryté pri 180 st.C. Tesne pred dopečením zagrilujeme.
  5. Využijeme zvyšný špenát a počas pečenia stehien si ho pripravíme tak, že rozpustíme maslo s troškou oleja, pridáme špenát, roztlačený cesnak, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme smotanu. Treba ho robiť krátko, aby nám nezostali vechte.
  6. ...no a tiež si upečieme slané croasanty trebars z lístkového cesta.
  7. Pred servírovaním hornú časť stehna s plnkou oddelíme a prekrojíme napoly, aby sme videli čím sme stehienko plnili. No a môžeme podávať na špenáte s croasantmi. To je jedna varianta...
  8. ...alebo druhá s ryžou. Hodí sa to aj so zemiakovou kašou, ale prílohy sú na vás. Dobrú chuť prajem!