Tento recept som tu už našla tak dúfam, že môj Vám vadiť nebude.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 0,5 kg (stehná) |
|
| 2-3 ks |
|
| 2-3 ks surové |
|
| a worcesterová |
|
| na vysmážanie |
|
| (na zahustenie) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 3 ks |
|
| 1-2 dcl |
|
Postup
-
1
Na placky môžte použiť aj kuracie prsia, ale nám chutia viac kuracie stehienka, sú šťavnatejšie a nevysušia sa. Kuracie stehna si vykostíme, nakrájame na tenké slížiky, alebo tvary, ktoré sa Vám podaria. Nakrájame si aj cibuľky na drobno - ak máte jarnú cibuľku môžte dať aj tu.
- 2
Takto nakrájané kuracie mäsko nasolíme, na koreníme, polejeme sójovou omáčkou, worcesterskou omáčkou, pridáme rozkvrdlané vajíčka, sladkú papriku, majoránku, čili omáčku - alebo ak máte čerstvé čili papričky, prelejeme bielym vínom, pridáme najemno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak a zahustíme solamylom, aby nám vznikla hustejšia hmota, ale nie moc hustá. Takto naložené mäsko dáme na noc do chladničky na odležanie, ale ak ste nedočkavý môžete si ich vypražiť hneď.
- 3
Na panvici si rozpálime tuk, alebo olej a postupne lyžičkou dávame zmes na panvicu a tvarujeme placky. Opražíme z jednej aj druhej strany. Ako prílohu môžte použiť zemiakové placky, zemiačky na aký koľvek spôsob aj ryža nie je na zahodenie. Prajem Vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu