Nezdravé Japonské

2010 - bez fotky2010, 6. septembra 2012
Nezdravé Japonské
Foto: 2010

Aj take tam maju , ked idete vecer na pivo do ich malych krciem Izakaya kde serviruju aj jednoduche jedla .Toto je jedno z Zobraziť celý popisAj take tam maju , ked idete vecer na pivo do ich malych krciem Izakaya kde serviruju aj jednoduche jedla .Toto je jedno z nich co tam ponukaju chrumkava kuracia koza.

15 minut minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuracie koze nakrajame na pasiky , a dame marinovat na 15 minut do sake . Vyberieme , osusime a posolime. Do woku si dame rozohriat rastlinny olej a na etapy opatrne vkladame kuracie koze ( prska to ) a vyprazame do chrumkava.

  2. 2

    Osusime od oleja papierovymi utierkami ,podla chute pokorenime japonskym korenim ( odroda secuanskeho ) prizdobime sezamovymi semienkami a kdo ma chut si prida sojovej omacky a zapijeme ich vybornym pivom Asahi.

Diskusia k receptu

2010
@jahodka6064 , oskalpuj na etapy , odkladaj do mrazaku :)
inac robia to aj na grille plus pre tych co maju radi delenu stravu tak so salatom.


2010
@sjuz :) krasny dekadentne nezdravy recept, aj ja mam zopar podobnych ale ich nepublikujem aj ked tieto su ovela zdravsie ako zakusok plny umelych stuzenych tukov a stvrt kila bieleho cukru a chemicky chlorom vybielenej muky .
Tu je podobna verzia bocika z mojej KK mam aj povodnu este "horsiu" ( inac u nas u cinanov masiarov je bocik drahsi ako panenka).
 varecha.pravda.sk/recepty/dong-po-bocik-moderna-verzia/15...

sovka62
Fíha, ale bodujete, rad radom. Ukladám a postupne poskúšam, asi to chvíľu potrvá, lebo hody v pekle bývajú raz do roka. Ak mám pravdu napísať, kožu z kuraťa oderiem a vyhodím, nikto z nás to neje, ale ttoakto by jej asi bolo málo aj za vangel. A bôčik? Nečudujem sa, že je u Číňanov drahý, aj podľa mňa je to najchutnejšie mäso z celého prasaťa.
nazarboncuk
ak je to take dobre ako koza z peceneho kurcata tak si to prisamvacku urobim :)))
frezia68
Ach jej a ja kožu vyhadzujem susedovie psovi,veď to je aká škoda! Odteraz ukladám podľa Tvojej rady do mrazničky :-) a raz budú hody,až príde návšteva a šoknem ich :-)))
2010
@arabela16 , sake je japonske ryzove vino, ked nemas nedaj ( neviem co je nahrada).@sovka62 , frezia68 v japonsku su velmi popularne kuracie kusky na grile yakitori ktore su dalej "vedecky" rozdelene na biele maso, tmave maso, vnutornosti a koza (torikawa) bud na grile na spizoch alebo ako oskvarkove pasiky na oleji.


slavka11
No a ja nie som ani z Japonska a toto robim bezne. Hlavne ked varim malemu a su stehienka tucnejsie tak ich odkozim. Kozicku nakrajam na pasiky v hrnceku opekam az to trosku pusti vlastny tuk, potom osolim a opekam dokial nie je kozicka chrumkava. Potom vyberiem z tuku ten vylejem prec necham iba trosku mastny hrniec a na tom podla potreby opekam masko, cibulku ci zeleniku a potom uz varim dalej. Oskvarky ostavaju malemu a ma ich velmi rad z mojim domacim chlebikom a pripadne aj uhorkami.
jeka
Škoda,že už sa nechovajú husi a kačice.to by bolo chutných oškvarkov.
bozulka
Kože "kuracie,morčacie,kačicu nechávam komplet" robím na trojo spôsobov...stiahnem celú ,urobím veľkú kapsu,naplním a upečiem.Podávam teplé aj studené.
Druhý spôsob ...pokrájam na kúsky,obalím v ochutenej múke a vysmažím.
No a keď toho je málo tak pridám obratý tuk do kastrólika,na pásiky nakrájané kože a vysmažím.Kožičku vychutnám a tuk uložím do chladničky a postupne pridávam tam,kde mi nepasuje olej...Žiaľ býva to už pomenej a keď si nechám kože tak ich musím ukryť hlboko v mrazničke a urobiť keď nečakám že príde domáci "revizor"...:-)))
@2010 , @sjuz , ale ste mi dali,k večeri chystám lososa...tak bude určite do chrumkava...a žiadne na ľahko v paráku...:-).Ako príloha,potom už iba pohár vinka.
danda3
Aj sa sa priznávam, že som škvarila pokrájané kože na škvarky, a tieto Tvoje, to musí byť pochúťka, veď sa to neje každý deň.☺
bozulka
Musím sa priznať,že včerajšia večera ...pokus urobiť lososa na chrumkavo mi nevyšiel...nechutilo mi to vôbec...možno preto,že lososa nemusím /ja dám prednosť hociakej plevelnej čerstvej rybke/.Večeru mal po vybratí kostí susedov pes...on vôbec neprotestoval :-)
2010
@bozulka , ked budes robit dakedy nahodou lososa na chrumkavo skus takto , ono sa to robi "inac" do studenej panvice.



michsamant
Curtis Stone je sikovny kuchar. Robila som podla neho souffle, ktore som pridala na Varechu. Ak su suroviny, podla jeho receptov by som kedykolvek varila.
sisok
@2010 - vsetko co je nezdrave, je chutne. Taketo chrumkave japonske mam rada. Chystam sa na yakitori, no ked vidim ake druhy masa sa tam davaju tak ma to trosku odradza. Ktore maso mam preferovat? :) Dakujem :)
2010
@sisok , najbeznejsie sa pouziva kuracie zo stehna .:)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia