Kuracie kúsky s karfiolovo-mätovým pyré a so šalátovou omáčkou

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 7. júna 2016

Dnešný recept je ľahký a dokáže Vás možno prekvapiť ako mňa samú. Chute ako karfiol a mäta sú skvele prepojené a v kombinácii s jednoducho pripraveným mäsom je to jedna báseň. Receptík dopĺňam omáčkou z čerstvého šalátu.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Marináda:
2 PL
2 PL
Pyré:
1 ks
0,5 l
Omáčka:
200 g čerstvý
100 ml
 čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Začneme karfiolom, lebo ten sa varí najdlhšie. Ružičky si rozrežeme na menšie časti. Dáme na 15 min do osolenej vody (aby sa zbavil prípadného hmyzu). Medzi tým si narežeme mäsko na menšie kúsky. Pripravíme marinádu (kečup, horčica, soľ, korenie, cesnak). Zmiešame s mäskom a necháme postáť v chlade.

  2. 2

    Čerstvý šalát si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme variť do osolenej vody. Priblizne na 15 minút.

  3. 3

    Zlejeme vodu z karfiolu a dáme ho variť do mlieka. Nakrájajte si ho na menšie časti. Osolíme.

  4. 4

    Na rozohriatom oleji si opekáme mäso asi 10 minút. Oleja nedávame veľa. Mäso zostane krásne šťavnaté a chutné. Pyré z karfiolu si popučíme a pridáme bylinky. Ja som dala čerstvú mätu a petržlenovú vňať. Šalát si rozmixujeme a pridáme sójovú alebo klasickú smotanu. Povaríme. Odstavíme z ohňa a pridáme kúsok masla a citrónovú šťavu. Dobrú chuť

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre