Kuracie kúsky po čínsky

Autor receptu: tinta986

Za chyby sa vopred ospravedlňujem, tento recept som prekladala z maďarčiny.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prsia nakrájame na menšie kocky. Do vačšej misy pridáme prísady na cesto (múku, škrob, soľ, vajce, olej, kypriaci prášok a toľko vody aby nám vzniklo pomerne husté cesto). (ja som to robila z 1 kg. prs).
  2. Mäso dáme do cesta a dobre ho zamiešame.
  3. Spravíme si omáčku: všetky prísady spolu zmiešame.
  4. Mäso vyprážame vo veľkom množste a v dobre rozohriatom oleji. Vyprážame dozlatista.
  5. Kuracie kúsky vyberieme ,ihneď ich dáme do omáčky , poriadne zamiešame.
  6. Vyberieme, poukladáme do misky. Vhodnou prílohou je ryža alebo čínske rezance.