Foto: arnilka
Dobrá a rýchla večera.
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Najprv si nachystáme suroviny. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Údenú slaninu pokrájame na prúžky. Cibuľu pokrájame na polkolieska, cesnak na plátky, zemiaky na krížalky, šampiňóny na plátky.
- 2
Na olivovom oleji prudko opečieme kúsky kuracích pŕs a vyberieme na tanier. Na výpeku rozškvaríme údenú slaninu, ked pustí tuk, opečieme cibuľu do mäkka, krátko opečieme cesnak, pridáme šampiňóny a opekáme do odparenia tekutiny. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, podlejeme horúcou vodou. Pridáme kuracie kúsky a krátko povaríme.
- 3
Medzitým uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo, provensálske korenie, spolu premiešame. Hotové kuracie prsia so šampiňónmi podávame spolu so zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu