Kuracie kúsky na šampiňónoch
Autor receptu: arnilka
Dobrá a rýchla večera.
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 90 °C |
Postup- Najprv si nachystáme suroviny. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky, osolíme a okoreníme. Údenú slaninu pokrájame na prúžky. Cibuľu pokrájame na polkolieska, cesnak na plátky, zemiaky na krížalky, šampiňóny na plátky.
- Na olivovom oleji prudko opečieme kúsky kuracích pŕs a vyberieme na tanier.
Na výpeku rozškvaríme údenú slaninu, ked pustí tuk, opečieme cibuľu do mäkka, krátko opečieme cesnak, pridáme šampiňóny a opekáme do odparenia tekutiny. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, podlejeme horúcou vodou. Pridáme kuracie kúsky a krátko povaríme.
- Medzitým uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme, pridáme maslo, provensálske korenie, spolu premiešame.
Hotové kuracie prsia so šampiňónmi podávame spolu so zemiakmi.
|