Kuracie karí s broskyňami (fotorecept)

Autor receptu: nanacel

Toto jedlo varím asi najradšej zo všetkých. Svojou jednoduchosťou a chuťou je favoritom celej rodiny, aj detí. Je veľmi variabilné...broskyne možete nahradiť jabĺčkami, marhuľami, ananásom, dokonca aj mangom. Všetky varianty máme odskúšané, každému najviac chutí iná, ale zhodli sme sa, ze broskyňová je pre všetkých v prvej dvojke...preto vám ponúkam túto variantu.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V podstate veľmi jednoduché. Na oleji si speníme najemno nakrájanú cibuľku. Potom pridame mäsko a spolu osmahneme. Osolíme, podlejeme troškou vody a neháme podusiť domäkka. Keď je mäsko mäkké, pridáme ovocie, v našom prípade broskyne.
  2. Celé to ešte prehrejeme. Nakoniec vlejeme smotanu a premiešame. Ako posledné pridáme kopcovitú lyžičku kari korenia a dochutíme vegetou alebo solčankou. Kto má rád sladké, môže priliať aj trocha kompótovej vody, čo zostala po broskyniach. Prehrejeme, ale uz nevaríme, aby sa smotana nezrazila.
  3. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.