Kuracie guľky v syrovo-smotanovej omáčke

myalab - fotkamyalab, 12. októbra 2014
Kuracie guľky v syrovo-smotanovej omáčke
Foto: myalab

Jednoduchý recept a iná chuť kuracieho mäska

10
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks surové
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 na zapečenie
100 g
50 g
3 strúčiky
200 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia zomelieme. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, soľ, bylinky, vajce a všetko dobre premiešame. Kto nemá bylinky môže použiť čerstvé mleté korenie. Dá sa ochutiť aj horčicou.

    Kuracie guľky v syrovo-smotanovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Z hmoty tvarujeme cca 20 malých guliek, ktoré ukladáme na plech. Na tvarovanie guliek môžete použiť trochu strúhanky. Upečeme v predhriatej rúre pri teplote 170°C cca 10 - 15 minút.

    Kuracie guľky v syrovo-smotanovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej si pripravíme smotanovú omáčku z nastrúhaého syra, pretlačeného cesnaku a primiešame smotanu. Zalejeme guľky a pečieme ešte 15 - 20 minút. Chuť omáčky presiakne do kuracích guliek. Po upečení posypeme petžlenovou vňaťou. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou, kompótom alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia