Foto: myalab
Jednoduchý recept a iná chuť kuracieho mäska
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks surové |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na zapečenie |
|
100 g |
|
50 g |
|
3 strúčiky |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia zomelieme. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, soľ, bylinky, vajce a všetko dobre premiešame. Kto nemá bylinky môže použiť čerstvé mleté korenie. Dá sa ochutiť aj horčicou.
-
2
Z hmoty tvarujeme cca 20 malých guliek, ktoré ukladáme na plech. Na tvarovanie guliek môžete použiť trochu strúhanky. Upečeme v predhriatej rúre pri teplote 170°C cca 10 - 15 minút.
-
3
Ďalej si pripravíme smotanovú omáčku z nastrúhaého syra, pretlačeného cesnaku a primiešame smotanu. Zalejeme guľky a pečieme ešte 15 - 20 minút. Chuť omáčky presiakne do kuracích guliek. Po upečení posypeme petžlenovou vňaťou. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou, kompótom alebo zeleninovým šalátom.
Diskusia k receptu