Kuracie ballotine na kréme z červených paprík

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Erdödyho paláci v Bratislave, 16. marca 2010
Kuracie ballotine na kréme z červených paprík
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie

Suroviny

8 ks
6 ks
2 ks
600 g
125 g
70 g
400 ml
200 ml
10 g
1 dl
1 dl
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Očistíme si papriky a nakrájame na menšie kúsky. Do rozohriateho hrnca pridáme olivový olej a nakrájané červené papriky. Posypeme ich soľou a okoreníme. Červenú cibuľu si nakrájame nadrobno, a pridáme k paprike. Pridáme 100% kokosové mlieko, a šľahačku. Premiešame a necháme variť.

  2. 2

    Kuracie stehná si umyjeme, osolíme a okoreníme. Mäso na stehnách zabalíme spôsobom ballotine pevne do potravinárskej fólie, pričom kosť z kuraťa necháme voľnú. Varíme pod bodom varu asi 1 hodinu - ide o francúzsky spôsob zdravého varenia.

  3. 3

    Pripravíme si prílohu – tlačené zemiaky. Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubo. Červenú cibuľu nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpustíme maslo s trochou oleja. Pridáme cibuľu a nastrúhané zemiaky. Premiešame a chvíľu necháme pražiť. Pažítku nasekáme na malé kúsky, pridáme k zemiakom a ešte chvíľu popražíme.

  4. 4

    Uvarenú paprikovú omáčku rozmixujeme dohladka. Z kuracích stehien po uvarení odstránime potravinársku fóliu. Servírujeme nasledovne: Na tanier pomocou servírovacieho valčeka upravíme tlačené zemiaky. Na zemiaky uložíme porciu kuracieho stehna a polejeme omáčkou u červených paprík. Dozdobíme kyslou smotanou, hráškovým strukom a alfa-alfa klíčkami.

Diskusia k receptu

jarco
Inšpirovala ma omáčka, niekedy vyskúšam.
bozulka
Je to elegantné a pritom jednoduché.Papriková omáčka s kokosom-zaujímavé !
frezia68
Príťažlivo servírované,len asi mi nik neodpovie,či kokosové mlieko môžem nahradiť bežným?
jarco
@frezia68 - ja neradím také nahrádzanie. Varím s kokosovým mliekom bežne (ázijské recepty). Je to úplne iná chuť. Nie je to až taká drahá surovina, liter sa dá kúpiť aj cenu okolo za 2€. A dostať to už celkom bežne vo väčších sieťach.
frezia68
Ďakujem,viem že dostať hoci v Tescu,len nekupujem,ale skúsim.
marlen
to mäso by aj bolo diétne, ale tá omáčka... a samozrejme, že je na tom najchutnejšia.
michsamant
@frezia ,masko s kokosovym mliekom je vyborne na chut,urcite odporucam skusit,ak nie je prilis drahe...ako Jarco pise, nenahradzat obycajnym mliekom...kokosove mlieko je hustejsie,ako smotana len ma kokosovu prichut a svoju typicku vonu
celero
prave sme dojedli. nemozem nic ine, len doporucit. bolo to VY-NI-KA-JU-CE!!! :o)) jednoznacne som to nevarila poslednykrat. dakujem za recept.
koriander
Moc ma zarazilo, ze niekto propaguje varenie v potravinarskej folii a ponuka to ako "francúzsky spôsob zdravého varenia". Tieto folie obsahuju skodlive zmäkcovadla - ftalaty, o ktorych je zname, ze su mimoriadne skodlive na organizmus. O tom existuje mnozstvo vyskumov a testov, staci si prezriet google. Takze ak to budem varit, tak len klasickym sposobom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia