Kuracie ballotine na kréme z červených paprík
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Erdödyho paláci v Bratislave, 16. marca 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
porcie
Postup
-
1
Očistíme si papriky a nakrájame na menšie kúsky. Do rozohriateho hrnca pridáme olivový olej a nakrájané červené papriky. Posypeme ich soľou a okoreníme. Červenú cibuľu si nakrájame nadrobno, a pridáme k paprike. Pridáme 100% kokosové mlieko, a šľahačku. Premiešame a necháme variť.
- 2
Kuracie stehná si umyjeme, osolíme a okoreníme. Mäso na stehnách zabalíme spôsobom ballotine pevne do potravinárskej fólie, pričom kosť z kuraťa necháme voľnú. Varíme pod bodom varu asi 1 hodinu - ide o francúzsky spôsob zdravého varenia.
- 3
Pripravíme si prílohu – tlačené zemiaky. Uvarené zemiaky nastrúhame na hrubo. Červenú cibuľu nakrájame na malé kocky. Na panvici rozpustíme maslo s trochou oleja. Pridáme cibuľu a nastrúhané zemiaky. Premiešame a chvíľu necháme pražiť. Pažítku nasekáme na malé kúsky, pridáme k zemiakom a ešte chvíľu popražíme.
- 4
Uvarenú paprikovú omáčku rozmixujeme dohladka. Z kuracích stehien po uvarení odstránime potravinársku fóliu. Servírujeme nasledovne: Na tanier pomocou servírovacieho valčeka upravíme tlačené zemiaky. Na zemiaky uložíme porciu kuracieho stehna a polejeme omáčkou u červených paprík. Dozdobíme kyslou smotanou, hráškovým strukom a alfa-alfa klíčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu