Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami (fotorecept)

Autor receptu: spydigy

Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :))) Priateľ ma strašne rád pečienku so šampiónmi. Ale keď doma budem robiť pečienku tak len na jablkách.. je to vynikajúce.

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ešte som tam zabudla odfotiť šľahačkovú smotanu a Ramu.
  2. Pečienky si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky
  4. Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. ( ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem..je to rychlejšie a neplačem pritom hh :) )
  5. na oleji si orestujeme cibuľku
  6. pridáme pečienku a tiež orestujeme.
  7. Keď je pečienka taka hnedšia tak pridáme jablka (stále mi sme to mali miešať)
  8. Keď jablka zmäkli podlejeme ich vínom
  9. Pridáme hneď nato bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.
  10. Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.
  11. Ak sa nám maslo už roztopilo tak vyberieme bobkový list a celu zmes dáme do mixera
  12. Pridáme mleté mandle, pretlačený cesnak, med, rastlinný tuk,majoranku, soľ, čierne korenie, badián a muškatový oriešok. a rozmixujeme. Nakoniec môžeme pridať viac tuku alebo šľahačkovú smotanu. Čím viac tuku alebo smotany dáme, tým jemnejšia paštéta bude.
  13. v mixéry sa mi to dosť zle mixovalo lebo zmes bola hustá, tak som to dala misky a ponorným mixérom som to ešte rozmixovala a dochucovala.
  14. a môžeme podávať na hrianke :) ( ja som to ešte zavarila, ona ako vydrží v chlade tak týždeň ale ja všetko ešte pre istotu zavarím v menších dávkach a postupne sa to spapa :) )