Kuracia paštéta s jabĺčkami a mandľami (fotorecept)
Autor receptu: spydigy
Túto paštetu sme robili sestrou môjho priateľa. A je fakt, že famózne úžasná :)))
Priateľ ma strašne rád pečienku so šampiónmi. Ale keď doma budem robiť pečienku tak len na jablkách.. je to vynikajúce.
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- ešte som tam zabudla odfotiť šľahačkovú smotanu a Ramu.
- Pečienky si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky
- Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. ( ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem..je to rychlejšie a neplačem pritom hh :) )
- na oleji si orestujeme cibuľku
- pridáme pečienku a tiež orestujeme.
- Keď je pečienka taka hnedšia tak pridáme jablka (stále mi sme to mali miešať)
- Keď jablka zmäkli podlejeme ich vínom
- Pridáme hneď nato bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.
- Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.
- Ak sa nám maslo už roztopilo tak vyberieme bobkový list a celu zmes dáme do mixera
- Pridáme mleté mandle, pretlačený cesnak, med, rastlinný tuk,majoranku, soľ, čierne korenie, badián a muškatový oriešok. a rozmixujeme. Nakoniec môžeme pridať viac tuku alebo šľahačkovú smotanu. Čím viac tuku alebo smotany dáme, tým jemnejšia paštéta bude.
- v mixéry sa mi to dosť zle mixovalo lebo zmes bola hustá, tak som to dala misky a ponorným mixérom som to ešte rozmixovala a dochucovala.
- a môžeme podávať na hrianke :)
( ja som to ešte zavarila, ona ako vydrží v chlade tak týždeň ale ja všetko ešte pre istotu zavarím v menších dávkach a postupne sa to spapa :) )