Kuracia fašírka+polievka

Autor receptu: jackguelina2

Tento recept som si vytvorila sama.Je úsporný,lebo z jedného kurčaťa je aj polievka,aj hlavné jedlo.

10
porcií
70 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kurča rozporcujeme.Očistíme koreňovú zeleninu.Rožky namočíme do mlieka.
  2. Zo spodných stehien,krídiel,chrbta, očistenej koreňovej zeleniny a korenín uvaríme polievku.Po uvarení precedíme , varené mäso oddelíme od kosti a dáme bokom.Ešte uvaríme cestoviny a polievku máme hotovú.
  3. Horné stehná a prsia/,ktoré ostali v surovom stave/tiež odkostíme.Potom mäso surové aj varené,vyžmýkané rožky,petržlenovú vňať a cesnak zomelieme na mäsovom mlynčeku.Pridáme vajcia,soľ,korenie a vegetu a dobre premiešame.
  4. Na dno pekáča rozotrieme polovičnú dávku masla,posypeme strúhankou.Pridáme zomletú zmes,vytvarujeme bochník ,posypeme strúhankou a na vrch poukladáme zvyšky masla.Miesto masla môžme použiť aj olej. Pekáč prikryjeme a pečieme cca 90 minút.Pred koncom asi 15 minút, pekáč odkryjeme,aby sa na fašírke vytvorila zlatistá kôrka.Podávame so zemiakovou kašou.