Kurací stroganoff s dubákmi

Autor receptu: lucina2222

Nenahraditeľná kombinácia chutí

2-3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dubáky namočíme do studenej vody cca. hodinu pred varením. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme na olivovom oleji spolu s cibuľkou, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, worcester a pomaly dusíme. Medzi tým si uvaríme huby. Po 15 min. odstavíme, vodu z húb zlejeme a huby pokrájame podľa potreby na menšie kúsky a pridáme k mäsku. Keď už bude všetko mäkké, pridáme kečup alebo pretlak a hrniec na chvíľku odstavíme, aby sme mohli pridať kyslú smotanu. Zamiešame a znovu privedieme do varu. Už skoro hotové stroganoff doladíme citrónovou šťavou a cukrom. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a povaríme ešte 3 minútky.
  2. Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou. Dobrú chuť. :-)