Kurací stroganoff s dubákmi
Autor receptu: lucina2222
Nenahraditeľná kombinácia chutí
2-3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Dubáky namočíme do studenej vody cca. hodinu pred varením. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme na olivovom oleji spolu s cibuľkou, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, worcester a pomaly dusíme. Medzi tým si uvaríme huby. Po 15 min. odstavíme, vodu z húb zlejeme a huby pokrájame podľa potreby na menšie kúsky a pridáme k mäsku. Keď už bude všetko mäkké, pridáme kečup alebo pretlak a hrniec na chvíľku odstavíme, aby sme mohli pridať kyslú smotanu. Zamiešame a znovu privedieme do varu. Už skoro hotové stroganoff doladíme citrónovou šťavou a cukrom. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a povaríme ešte 3 minútky.
- Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou. Dobrú chuť. :-)