Foto: taxitaxi
Netreba sa báť experimentovať!
porcií
príprava
na 200-250 °C
Postup
-
1
Slaninu prudko opečieme s obidvoch strán. Vyberieme a odložíme.
-
2
Mäso umyjeme, naporcujeme na steaky, polejeme olivovým olejom, okoreníme grilovacím korením, polejeme sójovou omáčkou a necháme odležať v chladničke 30 min. Potom vo výpeku po slanine opečieme mäso a odložíme.
-
3
Do tej istej panvice dáme 2 - 3 PL olivového oleja, 1 PL masla, 3 PL medu a vložíme hrušky, ktoré máme prerezané na polovice. Necháme tak cca 8 minút skaramelizovať. Potom prilejeme 1 PL tmavého balzamikového octa a necháme odpariť / octovú vôňu / tak 2 minútky stáčí. Vyberieme z panvice.
-
4
Medzitým si pečieme zemiaky / na štvrťky poliate olivovým olejom, osolené morskou hrubozrnnou soľou a rozmarínom. Pečieme na 200 °C 40 min. potom prehodím na funkciu gril a pridám na max. teplotu - u mňa 250°C na 10 min.
-
5
Rukolu opláchneme a necháme odkvapkať. Na ňu potom ukladáme na kocky narezaný balkánsky syr, hrušku a opečenú slaninku.
Diskusia k receptu