Kurací steak s rukolovým šalátom (fotopostup)
Autor receptu: taxitaxi
Netreba sa báť experimentovať!
8 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 200-250 °C |
Postup
- Slaninu prudko opečieme s obidvoch strán. Vyberieme a odložíme.
- Mäso umyjeme, naporcujeme na steaky, polejeme olivovým olejom, okoreníme grilovacím korením, polejeme sójovou omáčkou a necháme odležať v chladničke 30 min. Potom vo výpeku po slanine opečieme mäso a odložíme.
- Do tej istej panvice dáme 2 - 3 PL olivového oleja, 1 PL masla, 3 PL medu a vložíme hrušky, ktoré máme prerezané na polovice. Necháme tak cca 8 minút skaramelizovať. Potom prilejeme 1 PL tmavého balzamikového octa a necháme odpariť / octovú vôňu / tak 2 minútky stáčí. Vyberieme z panvice.
- Medzitým si pečieme zemiaky / na štvrťky poliate olivovým olejom, osolené morskou hrubozrnnou soľou a rozmarínom. Pečieme na 200 °C 40 min. potom prehodím na funkciu gril a pridám na max. teplotu - u mňa 250°C na 10 min.
- Rukolu opláchneme a necháme odkvapkať. Na ňu potom ukladáme na kocky narezaný balkánsky syr, hrušku a opečenú slaninku.