Kurací nákyp (fotorecept)

Autor receptu: babav

Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu - -Varime s medvedom.Stal za vyskusanie,je to pochutka!

8
porcií
30 minút
príprava
55 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie:
  2. Kuracie maso nakrajame na male kocky,cervenu papriku nakrajame , oprazime na oleji a nechame vychladnut.Sampiony(baby bella,ktore maju tmavy klubucik) som dostala kupit ocistene a nakrajane ,tak isto syr nastruhany(kombinacia 6 talianskych syrov).
  3. Do vacsej misy vlozime kuracie maso,pridame 15dkg sampionov,10 dkg nastruhaneho syra,vajcia ,pretlaceny cesnak,kyslu smotanu,upecenu papriku,bazalku,cierne korenie a sol.
  4. Pridame 3 lyzice skrobovej mucky a vsetko spolu poriadne premiesame . Odlozime na pol hodinu do chladu odstat.
  5. Medzi tym si v druhej nadobe zmiesame zvysnych 35 dkg sampionov s kremovym syrom a muskatovym orieskom.
  6. Tortovu formu vymastime maslom a vysypeme mukou.Vychladenu zmes vylejeme do formy a rovnomerne uhladime.Na povrch opatrne nanesieme vrstvu sampionov so syrom a dame piect do vyhriatej rury na 160 stupnov C.Pecieme 40 minut.
  7. Po 40 minutach fomu vytiahneme z rury a nakyp posypeme zvyskom(20dkg )nastruhaneho syra ( na syr som este pridala hrudky masla) .Pecieme dalsich 15 minut.
  8. Hotove jedlo vyberieme z rury a servujeme teple so zemiakmi pripravenymi podla chuti , alebo studene s uhorkou a cerstvym chlebom.
  9. Nakyp ,alebo hribovu kuraciu tortu, krajame na rezy.
  10. Rez: