Kurací nákyp (fotorecept)
Autor receptu: babav
Tento recept ma oslovil a pokusal od prveho momentu ked som ho nasla na blogu -
-Varime s medvedom.Stal za vyskusanie,je to pochutka!
8 porcií |
30 minút príprava |
55 minút na 160 °C |
Suroviny
- 75 dkg, (prsia) kuracie mäso (bez kože a kosti)
- 50 dkg, nakrajane šampiňóny
- 2 ks, celé vajcia
- 2,5 dl, (sour cream ) smotana kyslá
- 20 dkg, (lucina) cream cheese
- 30 dkg, strúhaný syr tvrdý
- 3 PL, (na zahustenie) solamyl
- 5 ks, struciky cesnak
- 1 ks, veľká paprika červená
- 1 PL, jemne nasekaná bazalka
- 2 cl, -mlety muškátový orech
- 1 PL cierne korenie mleté cerstve
- 2 cl sol
- a muka na vysypanie tortovej formy maslo
Postup
- Ingrediencie:
- Kuracie maso nakrajame na male kocky,cervenu papriku nakrajame , oprazime na oleji
a nechame vychladnut.Sampiony(baby bella,ktore maju tmavy klubucik) som dostala kupit ocistene a nakrajane ,tak isto syr nastruhany(kombinacia 6 talianskych syrov).
- Do vacsej misy vlozime kuracie maso,pridame 15dkg sampionov,10 dkg nastruhaneho syra,vajcia ,pretlaceny cesnak,kyslu smotanu,upecenu papriku,bazalku,cierne korenie
a sol.
- Pridame 3 lyzice skrobovej mucky a vsetko spolu poriadne premiesame .
Odlozime na pol hodinu do chladu odstat.
- Medzi tym si v druhej nadobe zmiesame zvysnych 35 dkg sampionov s kremovym syrom a muskatovym orieskom.
- Tortovu formu vymastime maslom a vysypeme mukou.Vychladenu zmes vylejeme do formy a rovnomerne uhladime.Na povrch opatrne nanesieme vrstvu sampionov so syrom a dame piect do vyhriatej rury na 160 stupnov C.Pecieme 40 minut.
- Po 40 minutach fomu vytiahneme z rury a nakyp posypeme zvyskom(20dkg )nastruhaneho syra ( na syr som este pridala hrudky masla) .Pecieme dalsich 15 minut.
- Hotove jedlo vyberieme z rury a servujeme teple so zemiakmi pripravenymi podla chuti ,
alebo studene s uhorkou a cerstvym chlebom.
- Nakyp ,alebo hribovu kuraciu tortu, krajame na rezy.
- Rez: