Kurací hamburger

mimka946 - fotkamimka946, 4. apríla 2013
Kurací hamburger
Foto: mimka946

Mam rada hamburger no ten s obchodoch na rohu mi nejak nejde..Proste nieje tam ziadne mäso len pečena mastna sekana...

4
porcie

Suroviny

500 g
1/2 čl
Ostatné:
podľa chuti
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Kur. maso si pomelieme cez mlynček na mäso.Pridame papriku,sol a vymiešame trocha rukou.Rozdelime na 4 časti a vytvarujeme "faširky" - placate. :)) Nemusite sa bat na oleji sa bez struhanky nerozpadnu.Opečieme prudko na oleji z kazdej strany 3min potom este pod pokrievkou prepečieme 4 minúty.Na miernom ohni inak zhoria !

  2. 2

    Vyberieme a pustime sa do hamburgru.

  3. 3

    Zemlu rozkrojime.Dáme tatarku,šalat,mäso,paradajky ( na kolieska!) , kto chce kysle uhorky ( ja som davala zhorky milujééém :))) . Na vrch dame este podla chuti kečup :)

  4. 4

    Kazdy samozrejme moze aku zeleninu chce no ja som v zelenine vyberava :)) A papáme :-))

Diskusia k receptu

tassiedevil
pekný hamburger...nabudúce skús z mäsa urobiť rezne v trojobale bez mletia a vlož medzi žemlu...
mimka946
nie to by uz nebol hamburger rezen si mozem dat aj k zemiakovej kaši ci je v trojobale ci nie a nie do hamburgrU!
mimka946
nie je ich skoda su uzasne a rada s nimi experimentuje a ked to ochutnate nebude vam za nimi luto
tassiedevil
tu v austrálii ich robia z kuracích prsíčok len v trojobale a volajú to chicken burger.....ak sa ti to páči tvojou cestou tak nemôžem voči tomu oponovať:)))
mimka946
Never tomu :) nikde uz nerobia hamburger ci chicken burger z mäsa ! su to kuracie,bravčove platky sekany
lusinkab
......mozno na slovensku @mimka946 niekde dostanes chicken grilled burger alebo tak ako pise @tassiedevil .... samozrejme ked si to das vo fast foodoch tak sama nevies co jes
mimka946
No @lusinkab na slovensku si mozes dat hamburger,cheas burger aj chicken burger len VO FAST FOODOCH nikde inde takze tak mozno ak zijete inde no ak na slovensku tak predstava ze jete mäso je vlastne len vasa predstava
mimka946
nikdy nenajdete na slovensku hamburger z mäso len so salami..No viem svoje praxovala som uz aj v par fast foodoch
lusinkab
@mimka946 ked idem na slovensko tak si radsej dam domacu stravu co mi v zahranici chyba a nie fast foody, v zahranici ked ides do restauracie myslim normalnej ziaden fast food (tym sa ja vyhibam ako cert krizu) tak mas na menu normalny burger. Robila som v UK v restike jedneho z tv chefs a na menu sme mali Wagyu burger a ver tomu,ze ludia boli ochotny zaplatit za burger 45 libier a bolo tam maso a nie boh vie co este okolo toho.
tassiedevil
to znamená že ľudia v Austrálii sú viac poctiví ako
ľudia na Slovensku??ešte sem tam dajú do burgerov aj mäso:)))) ty si len neber príklad od tých fast foodov a rob si svoje hamburgery z čistého mäsa:)))
mimka946
No nemaju skuste sa spytat vo fast foode a budu na vas pozerat ci ste spadli z jahody a tento burger je uzasny s pomletym mäsom su lepšie tak bud vyskusajte abo nie.a nie niesu na slovensku menej poctivy len radi setria a zarabaju v jednom
njdevil
no tak dobre, neda mi sa neozvat...akonahle si v mckaci objednam chicken burger, stale dostanem paradny kus vyprazaneho kuracieho prsia...tolko z new jersey...@Mimka946 , ten tvoj receptik je paradny, tu zemlu ti zavidim :-) si sikulka, hugs!
mimka946
ale my tu mcdonald nemame ! a njdevil dakujem ja vam zavidim ze u vas mate mcdonald a mate paradny hamburger no my si musime vystacit
mimka946
@slavka na slovensku je tazko najist mxdonalds ale ked uz najdete je v trnave,trencine,presove a nieje to mekáč je to horšie ako fast food
ankabanka
nemas co zavidiet, tie mekace niekedy nestoja za tu ich reklamu, hoci sa da aj tam poctivo a dobre najest ked vies, co si objednavas.
ale za $ .99 nemozes ocakavat kus poctiveho kuracieho prsa, to da rozum.
citam s usmevom tvoje ojedinele vyroky v komentaroch, ale tato tvoja veta:
"...a nie niesu na slovensku menej poctivy len radi setria a zarabaju v jednom"...
by mohla byt kredom vo vsetkych novinach pre "poctivych" obchodnikov :)
mesiar50
Mimka946
Keď dovolíš napíšem ti ako sa to robí v mesovýrobe možno ťa to zaujme,alebo niekoho iného
Hovedzie a bravčové porežeme na kocky.Premiešame
zo smaženou cibulou,č.korením,solou,s trochou studenej vody,a nakoniec pridáme solamil.Dobre premiešame a následne zomelieme na 4mm doske.
Robí sa to preto aby prierez výrobku bol pekne zrnitý.
Dobre si poznamenala,,VYMIEŠAME TROCHA RUKOU"
Plnili sme to do salámových umelých obalov a varili
pri 72-75 st.C.Po 12 h.sa to može krájať na koliečka a
smažiť.Tvoj hamburger je tiež OK. Prajem ti pekný večer.Ahoj
mesiar50
Bohužial na slovensku je to tak.Keď sa chce živnostník
uživiť musí do výrobkov pridávať rozne náhrady aby sa
horko-ťažko uživil.Može zato hlavne naša ekonomická situácia,ale to nie je žiadna novina.Pracujem v mesiarskej brandži 33 r.viem o tom svoje.
Napr.takú Liptovskú salámu som miešal ku 50 kg výrobku:20 kg brav.mesa./10 kg hovedzieho mesa./
10 kg kurací separát./10 kg kožová emulzia./10 kg suchého ladu resp.vody.Ale musíte vedieť,že tieto
náhrady sú povolené v rámci celej EU na bežné použitie v mesovýrobách.Bohužial si ludia musia kupovať tieto výrobky z existenčných dovodov.


tassiedevil
@mesiar.. bohužiaľ je tomu tak všade na západe, dávajú ľudom jesť odpady, veľa krát na úkor zdravia ľudí...určite si pamätáš na časy ked komunistická propaganda kritizovala západ...tak vraveli, že všetko je len zabalené v zlatom papieri a kvalita samotných produktov je nekvalitná...a nakoniec mali pravdu..ja som mal možnosť zohnať všetky receptúry mäsiarskych výrobkov z tej doby, a vidím aké by to boli kvalitné výrobky, keby sa polovica surovín nebola rozkrádala...ale aj napriek tomu to ešte stále bolo lepšie ako dnes.....ja osobne žiadne mäasové výrobky nekupojem..pripravujem si ich doma sám a viem čo do toho dám...
afataga
@mesiar prave preto, ze by som este par rokov rada existovala na tomto svete, si tieto vyrobky nekupujem, radsej si kupim 10dg nejakej kvalitnej susenej sunky, ako pol kila nejakej cudnej hmoty, problem je v tom, ze ludia maju tendenciu hlavne zrat vela, tak potom to riesia takto
1x danda3
mesiar50
@tassiedevil
Naše názory sa absolútne zhodujú.
Samozrejme sa pametám na tie krajšie časy
keď sa výrobky robili z mesa.Tieto náhrady musím sa
opraviť sa používajú nielen v európe ale na celom svete.
Len minimálny počet výrobkov poznám kde som tieto
náhrady nemiešal a to rozne šunky,trebárs aj spiské párky,ale kvalita výrobku sa samozrejme odzrkadlý aj
na samotnej cene výrobku.Som rád,že som sa touto
cestou s tebou zoznámil.Robíš dobre keď si vieš vyrobiť
mesové výrobky doma.Keď nie si mesiar tak si velmi
šikovný a umný samouk.Prajem ti pekný deň.

mesiar50
@afataga
Ja tu účinkujem na vareche ako ten mág s tou maskou
neviem ako sa ten program volal.Prezrádzal ako nás
kúzelníci klamú.Dúfam,že ma ubrániš keď ma budú naháňať.Robíš iste dobre keď sa zdravo stravuješ.
Ja sa priznávam to sebazaprenie nemám.Možno ma obháji to,že po 12 h.smene zjem aj klince.
Vďaka.Pekný výkend ti prajem
mesiar50
@mimka946
Nehnevaj sa prosím ťa,že som sa takýmto sposobom
namontoval do tvojho receptu.
Si šikulka.Pozdrav pre teba z Nederlandu
2010
Zemla pod grill, na nu majoneza, salat, kuracie maso posekane na kocky ochutene, spojene ( oprazene vo formicke) na vrch chilli dzem, vajicko , anglicka slanina, cheddar :-)


tiginko
tak ak by som sa niekedy mala prvý raz v živote z niečoho sčemeriť , tak nech je to takýto burger!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia