Foto: mimka946
Mam rada hamburger no ten s obchodoch na rohu mi nejak nejde..Proste nieje tam ziadne mäso len pečena mastna sekana...
porcie
Postup
-
1
Kur. maso si pomelieme cez mlynček na mäso.Pridame papriku,sol a vymiešame trocha rukou.Rozdelime na 4 časti a vytvarujeme "faširky" - placate. :)) Nemusite sa bat na oleji sa bez struhanky nerozpadnu.Opečieme prudko na oleji z kazdej strany 3min potom este pod pokrievkou prepečieme 4 minúty.Na miernom ohni inak zhoria !
- 2
Vyberieme a pustime sa do hamburgru.
- 3
Zemlu rozkrojime.Dáme tatarku,šalat,mäso,paradajky ( na kolieska!) , kto chce kysle uhorky ( ja som davala zhorky milujééém :))) . Na vrch dame este podla chuti kečup :)
- 4
Kazdy samozrejme moze aku zeleninu chce no ja som v zelenine vyberava :)) A papáme :-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ľudia na Slovensku??ešte sem tam dajú do burgerov aj mäso:)))) ty si len neber príklad od tých fast foodov a rob si svoje hamburgery z čistého mäsa:)))
s3.amazonaws.com/blingapp/bling/33197/McWrap_Crispy_Chic...
ale za $ .99 nemozes ocakavat kus poctiveho kuracieho prsa, to da rozum.
citam s usmevom tvoje ojedinele vyroky v komentaroch, ale tato tvoja veta:
"...a nie niesu na slovensku menej poctivy len radi setria a zarabaju v jednom"...
by mohla byt kredom vo vsetkych novinach pre "poctivych" obchodnikov :)
Keď dovolíš napíšem ti ako sa to robí v mesovýrobe možno ťa to zaujme,alebo niekoho iného
Hovedzie a bravčové porežeme na kocky.Premiešame
zo smaženou cibulou,č.korením,solou,s trochou studenej vody,a nakoniec pridáme solamil.Dobre premiešame a následne zomelieme na 4mm doske.
Robí sa to preto aby prierez výrobku bol pekne zrnitý.
Dobre si poznamenala,,VYMIEŠAME TROCHA RUKOU"
Plnili sme to do salámových umelých obalov a varili
pri 72-75 st.C.Po 12 h.sa to može krájať na koliečka a
smažiť.Tvoj hamburger je tiež OK. Prajem ti pekný večer.Ahoj
uživiť musí do výrobkov pridávať rozne náhrady aby sa
horko-ťažko uživil.Može zato hlavne naša ekonomická situácia,ale to nie je žiadna novina.Pracujem v mesiarskej brandži 33 r.viem o tom svoje.
Napr.takú Liptovskú salámu som miešal ku 50 kg výrobku:20 kg brav.mesa./10 kg hovedzieho mesa./
10 kg kurací separát./10 kg kožová emulzia./10 kg suchého ladu resp.vody.Ale musíte vedieť,že tieto
náhrady sú povolené v rámci celej EU na bežné použitie v mesovýrobách.Bohužial si ludia musia kupovať tieto výrobky z existenčných dovodov.
Naše názory sa absolútne zhodujú.
Samozrejme sa pametám na tie krajšie časy
keď sa výrobky robili z mesa.Tieto náhrady musím sa
opraviť sa používajú nielen v európe ale na celom svete.
Len minimálny počet výrobkov poznám kde som tieto
náhrady nemiešal a to rozne šunky,trebárs aj spiské párky,ale kvalita výrobku sa samozrejme odzrkadlý aj
na samotnej cene výrobku.Som rád,že som sa touto
cestou s tebou zoznámil.Robíš dobre keď si vieš vyrobiť
mesové výrobky doma.Keď nie si mesiar tak si velmi
šikovný a umný samouk.Prajem ti pekný deň.
Ja tu účinkujem na vareche ako ten mág s tou maskou
neviem ako sa ten program volal.Prezrádzal ako nás
kúzelníci klamú.Dúfam,že ma ubrániš keď ma budú naháňať.Robíš iste dobre keď sa zdravo stravuješ.
Ja sa priznávam to sebazaprenie nemám.Možno ma obháji to,že po 12 h.smene zjem aj klince.
Vďaka.Pekný výkend ti prajem
Nehnevaj sa prosím ťa,že som sa takýmto sposobom
namontoval do tvojho receptu.
Si šikulka.Pozdrav pre teba z Nederlandu