Kurací bochník so špenátom a opekanými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: bogar

veľmi chutná dobrota :)

2-4
porcie
35 minút
príprava
70-90 minút
na 150-200 °C

Suroviny

Postup

  1. mala som už iba pol lístkového cesta , ale to mi na večeru úplne stačilo. Rozdelila som si ho na 4 časti, ktoré som vyvaľkala na pomúčenej doske :)
  2. takto nejako sa mi to podarilo :)
  3. pripravila som si slaninu, klobásu, cibuľu a cesnak . Všetko som na drobno nakrájala okrem cesnaku :)
  4. pripravila som si prsia očistila, umyla, osušila , naklepala , okorenila soľou a čiernym korením z obidvoch strán :)
  5. na suchej panvici som si opražila slaninu ktorá mi pustila masť takže netrebalo olej , potom som pridala klobásu a nakoniec cibuľu . Všetko som okorenila bazalkou , majoránkou a kari korením :) a opražila do zlatista :)
  6. hotová zmes vyzerala asi takto . Odstavila som ju a nechala vychladnúť :)
  7. medzi tým kým som čakala na zmes som si prichystala špenátový pretlak , ktorý som vymiešala s cesnakom (každí podľa chuti nech si dá) a dosolila :) natrela som rovnomerne na každý kus cesta :)
  8. cesto som nechala odpočívať a začala som si chystať mäsko. Na naklepané prsia si ukladám prv slaninovú zmes potom plátok syra a na záver šunku ...
  9. keďže sa mi zvýšil špenátový pretlak a nechcela som ho vyhodiť , rozhodla som sa ho natrieť do vnútra pŕs :) preklopila som ich na polovicu a.....
  10. šup s nimi do stredu lístkového cesta :) cesto som si z každej strany poprehýňala a popretláčala aby sa mi pri pečení neroztrhalo a zmes nevytiekla :)
  11. asi takto vyzeral jeden z bochníkov :)
  12. poukladala som ich na papier na pečenie potrela žĺtkom a posypala sezamovými semienkami :) šup do trúby :)
  13. kým sa bochníčky piekli pripravila som si tzatziky smotanu,kôpor ,pretlačený cesnak a tzatziky korenie som vymiešala , trochu dosolila a pridala som úplne najemno nastrúhanú uhorku . Vzniknutú zmes som dala so chladničky aby sa zmiešali chute :)
  14. tak isto som si dala do ,,marinády´´ zemiaky na ktoré som použila korenie na pečené zemiaky a korenie na americké zemiaky a zaliala som to olivovým olejom :) nechala som ich 10 minút postáť a potom som ich dala piecť do rúry na druhý plech ku bochníkom :)
  15. a tu už je hotový bochník aj so zemiakmi ktoré som podávala s tzatzikmi a šalátom (šopským pripraveným podľa môjho ďalšieho receptu :) http://varecha.pravda.sk/recepty/kebab-sopsky-salat-tzatziky-/19195-recept.html ) prajem dobrú chuť :)