Krupicové noky s bulgurem fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 24. februára 2014
Krupicové noky s bulgurem (fotorecept)
Foto: mijaita

Noky jsou jednou z výborných příloh k omáčkám, masům, zelenině i jako vložka do polévky. Jejich příprava je velmi variabilní. Jedna z variant je Zobraziť celý popisNoky jsou jednou z výborných příloh k omáčkám, masům, zelenině i jako vložka do polévky. Jejich příprava je velmi variabilní. Jedna z variant je s bulgurem. Tyto se hodí především do polévek zeleninových.

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrsť
1 ks
1 ČL
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Na kousku rozpuštěného másla opečeme zvolna do růžova a vůně hrubou krupici.

  2. 2

    Bulgur nasucho také lehce opražíme a vaříme 1 díl bulguru, 2 díly vody 1 min a necháme přiklopený dojít.

    Krupicové noky s bulgurem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krupici s vejcem a bulgurem dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a petrželkou. Vytvoříme ne moc hutnou kaši, ze které vykrajujeme polévkovou lžící noky, které vkládáme do většího množství vroucí vody. Jakmile vyplavou napovrch, jsou vařené.

    Krupicové noky s bulgurem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odkládáme do misky a promícháme s kouskem másla aby se neslepily.

    Krupicové noky s bulgurem (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jamarlen
vééľmi dobre si mi dnes poradila a petržlen mi vonia až sem
martamm
Mijaita, nenapadlo by mi urobiť noky z bulguru a pritom ho casto robim, Tvoj recept som si uložila, urcite budu coskoro na mojom stole :)
evusik
pekná inšpirácia... tiež robievam, ale len z krupice, je to rýchla závarka do polievky... krásne foto :)
mijaita
Vyborne jsou do polevky z korenove zeleniny, lehce zahustene maslovou jiskou, nebo do vývaru cireho se zeleninou.
medovnicek
krupicové noky mám rada, musím si konečne už kúpiť ten bulgur a vyskúšať, vďaka za recept
nalpa
mijaita, ani ma nenapadne varit osobitne bulgur aby som ho potom miesala s krupicou..co ma nema?! ..:P
PS: kup si bulgur jemny , dostat tmavy a dostat aj biely..a nemusis ten na hrubo mlety varit a potom miesat a co ja viem co este....a prosiiiiim ta, kazdy bulgur je celozrny len tak mimochodom... nie su tu smajliky ale mam tmave okulare a chechcem sa.. :P
mijaita
@nalpa toz ja nemam okulare ani svetle, ani tmave, ale usmivam se take. A smajliky nepotrebuju, ono staci napsat dvojtecku, pomlcku a zavorku. Ale to jen tak btw. Pokud jde o bulgur, ja ho klidne uvarim, protoze ho jim i jako prilohu k jidlu stejně, jako mnozí další. Jinak by se neprodaval! A uvarit bulgur neni jako varit hovezi maso na gulas. A k memu pojmenovani "celozrnny" - chtela jsem vyjadrit, ze vetsi. Ale to je jedina pravda kterou mas, protoze kupovat si budu dal takovy, jaky mi chutna a hlavne v tech nokach je vic nez dobry. A ty si kup ten, onen nebo zadny. Recept je preci pouze navod, inspirace.
Keep smajlik :-)
mijaita
@nalpa krome celozrnneho bulguru jeste existuje strednezrnny a jinak se prodava jemny a hruby. Takze tak. Keep smajlik :-)
nalpa
mijaita, tuuudle..neuhadlas..pretoze ja som sa tej psenice (vreco) na bulgur navarila az mi z neho zle bolo, potom na slniecku susila az sa mi z kecky parilo a pak na oslika (Honda Civic sa volal) a supom do mlyna.. aby si vedela ..mno, teraz uz nemusim , uz je svokra na pravde bozej , uz kupujeme ..a houby, strednezrnny neexistuje ..existuje hnedy jemny z tvrdej psenice tmavej ma Kibbeh a zlty hruby abo jemny zo svetlej ...ten hrubo mlety a jemny sa pouziva vsade krom turkov..ti maju ich bulgur z ich psenice ani nemlety..taky ako cele zrno..a aj ten bulgur je vlastne povosom armen....jeho povod je od armenov presne ako my slovania ..
PS: celozrny akoze vacsi..no trak dobre ked inak nedas..bo celozrny je vsetok bulgur, inacsi ani neexistuje kedze sa vari cele zrnko psenice..predsa..ja to to viem, ja to musim vediet..ja viem vsetko..:o)) :DD :P
PSs: a krom toho som aj krajsia..aha ..:P
mijaita
strednezrnna psenice a diky za osvetu. Pro jistotu uz to nepij ani redeny ! Keep smajlik, fade .........
nalpa
:-)))
PS: ale uz som zlozila tie cerne bryle a vzala okulare svoje ..ale aj tak vidim od nevidim do nevidim .. pozri aky pekny autoportret uz mam pri profile..:DD taka som krasna ako z porcelanu ..pa..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia