Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou

Autor receptu: martamm

Dnes som pre rodinu chystala klasický šalát s majonézou a rezne, ale pre seba som chcela niečo diétnejšie a pritom chutné. Som zaťažená na fenikel, čo vidno aj na mojich tu uverejnených receptoch, preto som si vymyslela toto jedlo. Ospravedlňujem sa, že úvodná fotka je s kelímkom, ale to je už pripravený môj obed na zajtra do práce. Taqkto chodím denne s kelímkami jedál, aby som mohla dodržať svoj stravovací režim. Ponúkam Vám môj recept na vyskúšanie.

2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kurča rozkrájame na porcie, stiahneme kožu, nasolíme. Zeleninu a fenikel nakrájame na väčšie kusy.
  2. Do tlakového hrnca dáme olej, na ktorom opečieme kuracie mäso, aby sa nám pekne uzavrelo. Potom mäso vyberieme, na výpeku opečieme zeleninu, osolíme, okoreníme. Keď je zelenina orestovaná, vložíme do hrnca mäso, zalejeme šálkou vody. Necháme v tlakovom hrnci variť nejakých 15 minút.
  3. Potom tlakový hrniec otvoríme, mäso vyberieme a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Primiečame krupicu, 1 dcl smotany a necháme prejsť varom. Hotovo. Podávame mäsko poliate omáčkou a ako prílohu pohánku.