Kura v lahodnej marináde

Autor receptu: orchidea

Pôvodný recept je z časopisu o varení a použité boli iba kuracie stehná ale ja som podľa neho urobila celé kura. Nám doma kuriatko chutilo, verím, že aj vám bude.

Suroviny

Postup

  1. Cibuľku nakrájať nadrobno, cesnak prelisovať. V miske zmiešať so všetkými uvedenými surovinami. (Množstvo surovín si môžete samozrejme upraviť podľa množstva mäsa a chuti.)
  2. Kura umyť, rozporcovať, alebo použiť len stehienka. Poukladať do pekáča, posoliť, zaliať pripravenou zmesou a nechať cez noc v chladničke marinovať.
  3. Podliať troškou vody a prikryť. Rúru predhriať na 190-200 stupňov a piecť za občasného podlievania šťavou do mäkka najskôr prikryté a potom zapiecť do chrumkava.
  4. Ako prílohu som uvarila zemiaky a potom som ich dala na vyolejovanom plechu zapiecťdo rúry. Keďže pečiem v teplovzdušnej rúre, robila som to naraz s kuriatkom.