Kura na pive a chipotle s mexickou ryžou (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Chcem Vám predstaviť najbežnejší spôsob prípravy ryže v Mexiku. Podáva sa ako príloha
alebo predjedlo. Ja som ju urobila ako prílohu ku kuriatku s pivom a čile chipotle (čítaj
čipotle).
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuriatko si osolíme a okoreníme.
- Na troške oleja opražíme do zlatista.
- Kura dáme do woku alebo do hrnca, vylejeme naň pivo, pridáme chipotle (kto má rád pikantné, môže pridať viac než 4 lyžice), osolíme a varíme, kým mäsko nie je mäkké.
- Chipotle sa dá kúpiť v Tescu alebo Hypernove a vyzerá takto.
- Do hrnca si dáme zovrieť vodu, do ktorej nasypeme ryžu a necháme odstáť 10 minút (ryža sa nevarí). Zlejeme vodu a necháme odstáť ďalších 15 minút.
- Paradajky, cibuľu a cesnak rozmixujeme na jemno.
- Na dno hrnca dáme rozpáliť olej a pridáme ryžu. Pražíme 5 minút, pridáme hrášok a mrkvu (čerstvú alebo mrazenú), varíme ďalších 5 minút a pridáme paradajkovú zmes.
- Premiešame a zalejeme kuracím vývarom alebo vodou. Ak použijeme vodu, dosolíme.
- Varíme, kým sa neabsorbuje celá tekutina.
- Servírujeme s pripraveným kuraťom. Dobrú chuť.