Kura a brokolica

Autor receptu: mardo

Zdravim Vas. Po odmlke som sa ocitol znovu v kuchyni. Dnes je to, ako sa hovori, co chladnicka dala...;-)

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zacneme klasicky, olivovy olej spolu s troskou masla na panvicke pripravime na spravnu teplotu, vedla v hrnci uz parime brokolicu, pridame cibulku jemne nakrajanu, cesnak a restujeme. Po chvili pridame sampiony, bazalku a restujeme, ked uz budu sampiony na oko orestovane podlejeme vinom. Ked je brokolica hotova nakrajame ju na co najmensie casti a pridame do panvicky k sampionom spolu s nasekanou jarnou cibulkou. Premiesame okorenime osolime a pekne pomaly pridame smotanu. Trosku povarime a omajdu mame hotovu. Ja som ju este dohustil troskou masla.
  2. Ryzu uvarime tradicne, ale, par minut pred dovarenim som do nej rozbil jedno vajicko a vsetko som premiesal. Teplotou ryze sa nam vajicko urobi, kazdopadne este som ryzu aj s vajickom miesal na miernom ohni. Vznikla mi taka skoro ako kasovita zmes. Je to velmi chutne, neviem aka chut by bola pri inom druhu ryze. S basmati to ide.
  3. Kuracie prsia nakrajame na platky osolime a okorenime ciernym mletym korenim a sprudka osmahneme na olivovom oleji. Vsetko poukladame na tanier a podavame. Prajem Vam dobru chut.