Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom

Autor receptu: elixir

Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

2
porcie
10 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na drobno, dáme do zapekacej misy. Premiešame s lyžicou oleja, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 45 minút.
  2. Medzitým do zmäknutého masla vmiešame umytú, osušenú a posekanú petržlenovú vňať a ošúpaný, na drobno nakrájaný cesnak.
  3. Kukuricu zbavíme listov, dobre opláchneme vo vode, nakrojíme v strede a prelomíme na polovice. Tie potom obalíme v maslovej zmesi, preložíme do alobalu vhodnej veľkosti a zabalíme, dáme k zemiakom do rúry a dusíme cca pol hodinu.
  4. Na záver po upečení dáme zemiaky s kukuricou na taniere, pridáme čerstvé na menšie časti nakrájané paradajky, reďkovky a tvaroh.