Cheesecake

Krvavý halloweensky cheesecake

Autor receptu: redakcia

Cheesecake ako stvorený na hallowensku party.

4 ks
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 170/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpusy: Sušienky rozdrvíme a premiešame s rozpusteným maslom a vaječným bielkom. Sušienkovú hmotu vtlačíme do štyroch tortových formičiek s odnímateľným dnom s priemerom 20 cm. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 15 minút. Hotové necháme vychladnúť vo formách.
  2. Smotanový syr, nátierkové maslo a kyslú smotanu vyšľaháme dohladka. Pridáme vajcia, žĺtky, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec primiešame trochu potravinárskeho farbiva. Hotovú plnku nalejeme na predpečené korpusy a vrátime späť do rúry. Pečieme dalších 35 minút v rúre vyhriatej na 160 °C a po upečení necháme stuhnúť, ideálne v chladničke.
  3. Koláčiky vyberieme pomocou noža z foriem. Jahodovú marmeládu zohrejeme na miernom ohni, pridáme škrob a môžeme ešte dofarbiť kvapkou potravinárskej farby. Potom omáčku rozmixujeme a nalejeme na cheesecaky.