Krupicové guľky
Krupicové guľky

Krupicovo-mandľové guľky bez lepku s marhuľovým pyré

novalim - fotkanovalim, 29. júla 2022. Komerčný recept.
Krupicovo-mandľové guľky bez lepku s marhuľovým pyré
Foto: novalim

Kto by nemal rád ovocné guľky? Dajú sa pripraviť na tisíc spôsobov a plniť rôznym druhom ovocia. My sme dnes zvolili na ich Zobraziť celý popisKto by nemal rád ovocné guľky? Dajú sa pripraviť na tisíc spôsobov a plniť rôznym druhom ovocia. My sme dnes zvolili na ich prípravu našu bezlepkovú krupicu a verte, že boli hotové raz-dva. V kombinácii s opraženými mandľami a domácim marhuľovým pyré chutili fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk

12-15 ks
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
500 ml (môže byť aj rastlinné)
1-2 ks
2 ČL nastrúhaná
50 g (bez šupky, nadrobno nasekané)
50 g (alebo kokosový olej)
Na posypanie:
Na marhuľové pyré:
500 g
1 PL tekutý




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme marhuľové pyré. Umyté, osušené a vykôstkované marhule nakrájame na štvrťky. Vložíme do mixéra, pridáme med a rozmixujeme na hladké pyré.

  2. 2

    V hrnci necháme priviesť takmer k varu mlieko spolu s citrónovou kôrou. Vsypeme krupicu a za stáleho miešania varíme, až kým vznikne veľmi hustá kaša. Odstavíme a necháme vychladnúť aspoň na izbovú teplotu, potom zapracujeme vajce (ak sa nám zdá hmota príliš tuhá, dáme dve vajcia).

  3. 3

    Zo zmesi vyformujeme guľky o veľkosti väčšieho vlašského orecha. Ak sa nám priveľmi lepí na ruky, pridáme trochu viac krupice. Opatrne ich vložíme do vriacej jemne osolenej vody. Varíme na miernom ohni, kým guľky vyplávajú na povrch. Trvá to 5-10 minút. Uvarené ich vyberieme dierkovou naberačkou alebo menším sitkom, necháme odkvapkať a uložíme na papierovú utierku.

  4. 4

    Na panvici rozpálime maslo alebo kokosový olej, prisypeme nasekané mandle a opečieme dozlatista. Krupicové guľky v tejto zmesi jemne obalíme, prípadne ich zmesou posypeme. Podávame ich teplé, posypané práškovým cukrom spolu s marhuľovým pyré.

Diskusia k receptu