Nepečený čokoládový dezert
Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu,
ochutíme štipkou soli, krupicovým cukrom, zrnkami z vanilkového struku a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupicu a miešame 2 minúty. Vznikne hustá kaša. Za občasného miešania ju
schladíme, tak aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do kaše.
- Pripravíme silikónovú formu na muffiny, na ktorej dno rozložíme detské piškóty. Pripravenú hmotu nastriekame
do formy pomocou cukrárenského vrecka. Vrch dezertu môžeme dozdobiť kúskami čokolády a necháme v chladničke stuhnúť.
- Podávame s jogurtovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že tučný tvaroh v miske zmiešame s jogurtom, so zrnkami vanilky, s mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.
- Tip: Ak ostane hotové flameri alebo ochutená čokoládová krupicová kaša, tak ich môžeme jednoducho dať do mrazničky, vybrať podľa potreby a konzumovať zmrznuté ako parfait. Je to úžasný svieži dezert!
Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť
flameri aj z bielej čokolády.
|