Nepečený čokoládový dezert

Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, krupicovým cukrom, zrnkami z vanilkového struku a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupicu a miešame 2 minúty. Vznikne hustá kaša. Za občasného miešania ju schladíme, tak aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do kaše.
  2. Pripravíme silikónovú formu na muffiny, na ktorej dno rozložíme detské piškóty. Pripravenú hmotu nastriekame do formy pomocou cukrárenského vrecka. Vrch dezertu môžeme dozdobiť kúskami čokolády a necháme v chladničke stuhnúť.
  3. Podávame s jogurtovou omáčkou, ktorú pripravíme tak, že tučný tvaroh v miske zmiešame s jogurtom, so zrnkami vanilky, s mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.
  4. Tip: Ak ostane hotové flameri alebo ochutená čokoládová krupicová kaša, tak ich môžeme jednoducho dať do mrazničky, vybrať podľa potreby a konzumovať zmrznuté ako parfait. Je to úžasný svieži dezert! Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť flameri aj z bielej čokolády.