Krumpliguláš (fotorecept)

Autor receptu: jody

U nás obľúbené, jednoduché, rýchle, chutné...

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu očistíme, cibuľu pokrájame na drobno, cesnak na pásiky, zemiaky na kolieska. Špekačku na malé kocky. Na oleji speníme cibuľku a opečieme spolu s rascou.
  2. Prídáme špekačku a opekáme ďalej.
  3. Po chvíli pridáme petržlenovú vňať, potom obe papriky a poopekáme. Zalejeme horúcou vodou.
  4. Do pripraveného základu nasypeme zemiaky, pridáme cesnak a posolíme (niekto dáva aj bujónovú kocku). Varíme cca 20 min.
  5. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme zátrepkou z vody a múky. Povaríme 5 min. Nakoniec pridáme v ruke rozmelnený majorán a plátok masla.
  6. Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou alebo jogurtom (teraz v lete sa to priam žiada) a podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť. :-)