Krumpliguláš (fotorecept)
Autor receptu: jody
U nás obľúbené, jednoduché, rýchle, chutné...
4 - 6 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu očistíme, cibuľu pokrájame na drobno, cesnak na pásiky, zemiaky na kolieska. Špekačku na malé kocky. Na oleji speníme cibuľku a opečieme spolu s rascou.
- Prídáme špekačku a opekáme ďalej.
- Po chvíli pridáme petržlenovú vňať, potom obe papriky a poopekáme. Zalejeme horúcou vodou.
- Do pripraveného základu nasypeme zemiaky, pridáme cesnak a posolíme (niekto dáva aj bujónovú kocku). Varíme cca 20 min.
- Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme zátrepkou z vody a múky. Povaríme 5 min. Nakoniec pridáme v ruke rozmelnený majorán a plátok masla.
- Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou alebo jogurtom (teraz v lete sa to priam žiada) a podávame s čerstvým chlebom. Dobrú chuť. :-)