Krkovička v omáčke (fotorecept)
Autor receptu: fejton1
Dnes som chcel na obed urobiť klasicke rezne z krkovičky, ale nechcelo sa mi robiť trojobal tak som si povedal, že urobím s nejakou omačkou veď nič tym nepokazim a tu je vysledok.
7 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko si narežeme na centimetrové kusky,jemne naklepeme,osolime a okorenime. Nechame chviľu odležať.
- Cibuľu si nakrajame na drobno,jemne posolime a nechame trochu vypotiť.
- Do panvice si dame asi 05 dl olej,tu vyzera viac oleja ale to mäsko pusti dosť šťav.Prúdko si mäsko opečieme zjednej a z druhej strany.
- Asi takto.
- Orestované mäsko si odložime a výpek si prídame k cibuli,a trochu popražime.
- Prídame červenu papriku.
- Zalejeme vývarom z bujonu s rozmiešanou horčicou,vrátime restované mäsko,prídame roztlačený cesnak a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
- Keď sa mäso dusí tak si uvaríme ryžu.
- Ja som robil aj varené zeniaky, z ktorých som si nechal asy 5dl vody vychladit.
- Keď je mäsko mäkké vyberieme ho.
- Vo vode zo zemiakov si rozmiešame hladkú múku.
- Omačku zahustime,prídame majoranku a dochutime vorčestrom.
- Vrátime späť mäsko a prehrejeme.