Krkovička v omáčke (fotorecept)

Autor receptu: fejton1

Dnes som chcel na obed urobiť klasicke rezne z krkovičky, ale nechcelo sa mi robiť trojobal tak som si povedal, že urobím s nejakou omačkou veď nič tym nepokazim a tu je vysledok.

7
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko si narežeme na centimetrové kusky,jemne naklepeme,osolime a okorenime. Nechame chviľu odležať.
  2. Cibuľu si nakrajame na drobno,jemne posolime a nechame trochu vypotiť.
  3. Do panvice si dame asi 05 dl olej,tu vyzera viac oleja ale to mäsko pusti dosť šťav.Prúdko si mäsko opečieme zjednej a z druhej strany.
  4. Asi takto.
  5. Orestované mäsko si odložime a výpek si prídame k cibuli,a trochu popražime.
  6. Prídame červenu papriku.
  7. Zalejeme vývarom z bujonu s rozmiešanou horčicou,vrátime restované mäsko,prídame roztlačený cesnak a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
  8. Keď sa mäso dusí tak si uvaríme ryžu.
  9. Ja som robil aj varené zeniaky, z ktorých som si nechal asy 5dl vody vychladit.
  10. Keď je mäsko mäkké vyberieme ho.
  11. Vo vode zo zemiakov si rozmiešame hladkú múku.
  12. Omačku zahustime,prídame majoranku a dochutime vorčestrom.
  13. Vrátime späť mäsko a prehrejeme.