Krkovička s uhorkovou omáčkou a zemiakmi

Autor receptu: olinecka

Takyto obed bol ,dnes u nás.

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme a naklepeme z oboch strán,okorenime,osolíme,posypeme rascou a mletou červenou paprikou.Opečieme prudko z oboch stran a povyberame na tanier do výpeku pridáme nadrobno posekanu cibuľu a orestujeme,pridame mäso z taniera a podlejeme teplou vodou.Dusime 50- 60 minut do mäkka.
  2. Pripravime omáčku,pokiaľ sa dusi mäso.Uvaríme bujon,do misy dáme olej asi 4-5 PL rozpalime pridáme múku a opražime do svetlo hneda dáme nadrobno posekanu cibuľu orestujeme a podlejeme vyvarom z bujonu.Pridáme na malé kocky pokrájané kyslé uhorky necháme povariť 5 minút a podlejeme smotanou alebo mliekom ochutíme soľou a cukrom podľa seba(chuti).Hotovú omačku necháme prejsť varom a môžme podávať.
  3. Podávame s uvarenymi zemiakmi ,ja som ich mala s pažitkou.Prajem všetkym "dobrú chuť".