Krkovička s uhorkovou omáčkou a zemiakmi
Autor receptu: olinecka
Takyto obed bol ,dnes u nás.
Postup
- Mäso umyjeme a naklepeme z oboch strán,okorenime,osolíme,posypeme rascou a mletou červenou paprikou.Opečieme prudko z oboch stran a povyberame na tanier do výpeku pridáme nadrobno posekanu cibuľu a orestujeme,pridame mäso z taniera a podlejeme teplou vodou.Dusime 50- 60 minut do mäkka.
- Pripravime omáčku,pokiaľ sa dusi mäso.Uvaríme bujon,do misy dáme olej asi 4-5 PL rozpalime pridáme múku a opražime do svetlo hneda dáme nadrobno posekanu cibuľu orestujeme a podlejeme vyvarom z bujonu.Pridáme na malé kocky pokrájané kyslé uhorky necháme povariť 5 minút a podlejeme smotanou alebo mliekom ochutíme soľou a cukrom podľa seba(chuti).Hotovú omačku necháme prejsť varom a môžme podávať.
- Podávame s uvarenymi zemiakmi ,ja som ich mala s pažitkou.Prajem všetkym "dobrú chuť".