Bravčová krkovička
Krkovička s krupotom a hráškovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Údenú krkovičku vložíme do hrnca s teplou
vodou, pridáme bobkový list, nové korenie,
celé čierne korenie a varíme domäkka
asi 45 minút.
- Jačmenné krúpy premyjeme, vložíme do
hrnca, zalejeme vlažnou vodou, pridáme soľ
a varíme do zmäknutia asi 20 minút. Takto
pripravené krúpy scedíme a použijeme na
rizoto. Rizoto pripravíme tak, že na masle
speníme očistenú a nakrájanú jarnú cibuľku,
pridáme krúpy, podlejeme vývarom z krkovičky,
ochutíme soľou a korením, pridáme
parmezán a maslo na zjemnenie.
- Z mladého hrášku pripravíme pyré tak, že
hrášok zalejeme vodou, povaríme asi 3 – 4
minúty, scedíme, rozmixujeme, ochutíme
soľou a korením.
|