Bravčová krkovička

Krkovička s krupotom a hráškovým pyré

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Údenú krkovičku vložíme do hrnca s teplou vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie a varíme domäkka asi 45 minút.
  2. Jačmenné krúpy premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vlažnou vodou, pridáme soľ a varíme do zmäknutia asi 20 minút. Takto pripravené krúpy scedíme a použijeme na rizoto. Rizoto pripravíme tak, že na masle speníme očistenú a nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme krúpy, podlejeme vývarom z krkovičky, ochutíme soľou a korením, pridáme parmezán a maslo na zjemnenie.
  3. Z mladého hrášku pripravíme pyré tak, že hrášok zalejeme vodou, povaríme asi 3 – 4 minúty, scedíme, rozmixujeme, ochutíme soľou a korením.