Krkovička pre vítanú návštevu

Autor receptu: letisia

Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte nebola slanina, ale nám tam veľmi pasuje :-) Recept bol skrytý, konečne som ho nafotila a upravila, takže komentáre pod ním už nie sú aktuálne.

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame mäso na 1 - 1,5 cm hrubé plátky tak, že mäso neprekrojíme úplne, spodok musí držať v celku (ako harmoniku). Zmiešame suroviny na marinádu, potrieme ňou mäso zvonku, i v každom záreze, zabalíme na tesno do alobalu a dáme do chladničky aspoň na 24 hodín.
  2. Na druhý deň dáme do každého zárezu plátok údeného, plátok syra, plátky šampiňónov.
  3. Spojíme, potrieme olejom, prikryjeme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu, ktorý dobre zatiahneme, aby počas pečenie šťava nevytiekla.
  4. Dáme na pekáč a v rúre predhriatej na 200 stupňov, pečieme najmenej 2 hodiny, posledných 20 minút alobal otvoríme a dopečieme.