Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 28. októbra 2012
Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/
Foto: pusta

Krkovičku možno pripraviť na veľa spôsobov. Dnes som ju piekla na cibuli a na cesnaku, ktoré som najprv trocha orestovala na oleji. Pridala som rezne z krkovičky, zemiaky, zaliala mliekom a upiekla v trúbe. Krkovička je od mlieka jemnučká, mäkká a má lahodnú chuť cibule a cesnaku. Príprava je veľmi jednoduchá.

2
porcie
80 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
100 ml
2 ks
2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku som pokrájala na rezne, ktoré som narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili. Naklepala som ich a osolila, nechala som ich odpočinúť asi 1 hodinu.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som si očistila zemiaky a pokrájala som ich na krížalky.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu som pokrájala na tenké plátky, cesnak som pokrájala tiež na plátky.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Do pekáčika som dala olej, cibuľu a cesnak, ktoré...

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    som orestovala do sklovita - asi 3 minúty.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Na orestovanú zeleninku som položila pripravené rezne krkovičky a okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Na krkovičku som rozložila scedené a v utierke vyutierané krížalky zemiakov.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som mlieko.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Piekla som ich 25 minút v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C, kým zemiačiky i krkvička získali zlato-hnedú farbu.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    Na tanier som naložila zemiačiky, krkovičku a cibuľku s cesnakom. Mäsko bolo mäkkučké s jemnou chuťou cibule a cesnaku, ktorá sa do neho vsiakla aj s mliekom. Podávala som s kyslou uhorkou a domácou čaklamádou.

    Krkovička pečená na cibuli a na cesnaku /fotorecept/ - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu