Krkovička na suchohríboch (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Naša obľúbená klasika - rýchle, jednoduché a chutné...
5-7 porcií |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky - z kila mi vyšlo 7 kusov. Mäso osolíme, okoreníme a jemne posypeme sladkou mletou paprikou. Na horúcej panvici rozpustíme maslo a masť a na nej sprudka opražíme mäso
- ...z oboch strán - cca 2 minúty
- ...mäso vyberieme a necháme v teple odpočívať
- ...cibuľu nakrájame na väčšie kusy - štvrtky som nakrájala na pásiky a dáme do výpeku dusiť
- ...pridáme sušené huby, ktoré sme polhodinu mali zaliate vriacou vodou - huby pridáme scedené
- ... všetko spolu podusíme, ochutíme soľou, mletým korením, pridáme chilli a rozmarín
- ...zalejeme nálevom, ktorý vznikol po zliatí sušených húb
- ...do panvice vrátime mäso
- ...zlejeme aj šťavu, ktorú mäso pustilo; všetkej šťavy je toľko, že mäso je v nej ponorené, nie ňou zaliate.
- ...dusíme prikryté 30 minút
- ...po 30 minútach pridáme mrazené suchohríby a dusíme prikryté ďalších 30 minút.
- ...takto to vyzerá hotové... voňavé, mäsko mäkkučké
- ...ako prílohu som spravila moje krémové zemiakové pyré - recept naň mám uvedený tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym-z/45921-recept.html
- ... a k tomu skvelý jarný šalátik z reďkovky, mladej cibuľky a baby špenátu - prvá jarná úroda z maminkinej záhrady. Myslím, že recept na takýto svieži jarný šalátik každý pozná, tak ho pridávať netreba. Spolu to všetko krásne chuťovo ladilo.