Krkovička na suchohríboch (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Naša obľúbená klasika - rýchle, jednoduché a chutné...

5-7
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky - z kila mi vyšlo 7 kusov. Mäso osolíme, okoreníme a jemne posypeme sladkou mletou paprikou. Na horúcej panvici rozpustíme maslo a masť a na nej sprudka opražíme mäso
  2. ...z oboch strán - cca 2 minúty
  3. ...mäso vyberieme a necháme v teple odpočívať
  4. ...cibuľu nakrájame na väčšie kusy - štvrtky som nakrájala na pásiky a dáme do výpeku dusiť
  5. ...pridáme sušené huby, ktoré sme polhodinu mali zaliate vriacou vodou - huby pridáme scedené
  6. ... všetko spolu podusíme, ochutíme soľou, mletým korením, pridáme chilli a rozmarín
  7. ...zalejeme nálevom, ktorý vznikol po zliatí sušených húb
  8. ...do panvice vrátime mäso
  9. ...zlejeme aj šťavu, ktorú mäso pustilo; všetkej šťavy je toľko, že mäso je v nej ponorené, nie ňou zaliate.
  10. ...dusíme prikryté 30 minút
  11. ...po 30 minútach pridáme mrazené suchohríby a dusíme prikryté ďalších 30 minút.
  12. ...takto to vyzerá hotové... voňavé, mäsko mäkkučké
  13. ...ako prílohu som spravila moje krémové zemiakové pyré - recept naň mám uvedený tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slanine-s-kremovym-z/45921-recept.html
  14. ... a k tomu skvelý jarný šalátik z reďkovky, mladej cibuľky a baby špenátu - prvá jarná úroda z maminkinej záhrady. Myslím, že recept na takýto svieži jarný šalátik každý pozná, tak ho pridávať netreba. Spolu to všetko krásne chuťovo ladilo.