Krkonošský hubník

Autor receptu: andys

Recept som našla kedysi dávno, keď som začínala s varením a vlastnou domácnosťou v kalendári s receptami, ktorý som pravidelne dostávala k meninám na začiatku roka od mojej starej mamy. Odvtedy je hubník súčasťou nášho jedálnička.

4-6
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušené huby umyjeme a namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Uvaríme ich v osolenej vode, scedíme (vodu odložíme bokom) a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky.
  2. Rožky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom, posypeme krupicou a zmiešame s vajíčkami a trochou vody, v ktorej sme varili huby (podľa potreby).
  3. Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a huby, všetko dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a majoránkou. Opražíme a pridáme k rožkom, premiešame a okoreníme. Pečieme vo vymastenej ohňovzdornej nádobe vo vyhriatej rúre do zlatista.
  4. Hubník je tradičným štedrovečerným jedlom v mnohých českých rodinách, kým som ho nezačala robiť, o tejto tradícii som nemala tušenia. Želám dobrú chuť :)