Krkonošský hubník
Autor receptu: andys
Recept som našla kedysi dávno, keď som začínala s varením a vlastnou domácnosťou v
kalendári s receptami, ktorý som pravidelne dostávala k meninám na začiatku roka od mojej
starej mamy. Odvtedy je hubník súčasťou nášho jedálnička.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- Sušené huby umyjeme a namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Uvaríme ich v osolenej vode, scedíme (vodu odložíme bokom) a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky.
- Rožky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom, posypeme krupicou a zmiešame s vajíčkami a trochou vody, v ktorej sme varili huby (podľa potreby).
- Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a huby, všetko dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a majoránkou. Opražíme a pridáme k rožkom, premiešame a okoreníme. Pečieme vo vymastenej ohňovzdornej nádobe vo vyhriatej rúre do zlatista.
- Hubník je tradičným štedrovečerným jedlom v mnohých českých rodinách, kým som ho nezačala robiť, o tejto tradícii som nemala tušenia. Želám dobrú chuť :)