Krevety v aspiku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, nové korenie, citrón a soľ. Asi po 4 minútach krevety vyberieme a schladíme v studenej vode.
  2. Do vody, v ktorej sme uvarili krevety, pridáme rybacie kosti, skelety z kreviet a urobíme silný vývar. Vývar scedíme cez plátno, aby bol úplne číry. Plátky želatíny namočíme do studenej vody podľa návodu, pridáme do vývaru a premiešame.
  3. Krevety vložíme do formy alebo plastového pohára, zalejeme vývarom a necháme vychladiť v chladničke. Vyklopíme a servírujeme.
  4. Náš tip: Krevety v aspiku sú ľahké jedlo, ktoré chutí v teplých mesiacoch.