Krevety v aspiku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, nové korenie, citrón a soľ. Asi po 4 minútach krevety vyberieme a schladíme v studenej vode.
- Do vody, v ktorej sme uvarili krevety, pridáme rybacie kosti, skelety z kreviet a urobíme silný vývar. Vývar scedíme cez plátno, aby bol úplne číry. Plátky želatíny namočíme do studenej vody podľa návodu, pridáme do vývaru a premiešame.
- Krevety vložíme do formy alebo plastového pohára, zalejeme vývarom a necháme vychladiť v chladničke. Vyklopíme a servírujeme.
- Náš tip: Krevety v aspiku sú ľahké jedlo, ktoré chutí v teplých mesiacoch.
|